MEDVEDEV: Počinjemo proceduru potpisivanja sporazuma o Južnom toku!
Foto: Printscreen Tanjug

Veliki uspeh

MEDVEDEV: Počinjemo proceduru potpisivanja sporazuma o Južnom toku!

Politika -
Gasovod Južni tok je prioritetan projekat za Rusiju, što je postalo očigledno tokom najnovijih dešavanja u Ukrajini, kazao je ruski premijer

Rusija i Srbija su spremne da započnu preoceduru potpisivanja sporazuma o gasovodu "Južni tok" u narednih nekoliko dana, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev posle sastanka sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem u Moskvi.

Gasovod "Južni tok" je prioritetan projekat za Rusiju, što je postalo očigledno tokom najnovijih dešavanja u Ukrajini, kazao je Medvedev. Premijer Rusije je naglasio da će "Južni tok" pomoći da se osigura pouzdanost ruskih isporuka gasa evropskim potrošačima u narednoj deceniji, javlja Itar-Tass.

Vučić je, sa svoje strane, rekao da preostaje još samo dogovor oko tehničkih pitanja na "Južnom toku", a to se rešava brzo.

Srbija želi da postane deo Evrope, ali ne i da uništi odnose sa Rusijom, kazao je Vučić. Srpski premijer je naglasio da Srbija podržava inicijative predsednika Rusije Vladimira Putina u vezi s Ukrajinom.

"Mi smo podržali sve miroljubive inicijative predsednika Vladimira Putina i Rusije", rekao je Vučić novinarima, ističući da je Srbija podržala i stav Nemačke po tom pitanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track