SNS: Povlašćeni protiv Zakona o radu
Foto: Fonet

Bitka za interese

SNS: Povlašćeni protiv Zakona o radu

Politika -
Aleksandar Jovičić je naveo da reforme podrazumevaju težak put i negativne kratkoročne efekte

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Aleksandar Jovičić ocenio je danas da uvajanjem novog zakona o radu, Srbija preuzima jedan od najvažnijih koraka na putu reformi, ali da su pozitivna rešenja ovog zakona u drugom planu, jer se "glavne bitke vode oko zaštite interesa, do sada, povlašćenih pojedinaca".

Jovičić je u izjavi za medije naveo da reforme "podrazumevaju težak put i negativne kratkoročne efekte".

Ovakvi koraci zahtevaju hrabrost, smatra on i ističe da je Aleksandar Vučić "prvi državnik Srbije koji rejting svoje stranke ne stavlja ispred vitalnih, državnih interesa".

"Nama je danas opstanak naše privrede prioritet, jer ukoliko ta privreda bankrotira, više ni jedan radnik neće imati svoje radno mesto i prihode. Vizija zdrave Srbije podrazumeva zdrav privredni sistem koji može da se stvori samo dugoročnim reformama", napomenuo je Jovičić.

Suština ovog zakona je, prema njegovom mišljenju, stimulisanje poslodavaca i zaštita prava radnika po standardima koji važe u svim uspešnim privredama.

"Nažalost, brojna pozitivna rešenja ovog zakona su u drugom planu, jer se glavne bitke vode oko zaštite interesa, do sada, povlašćenih pojedinaca", ukazao je Jovičić, i zaključio da je Srpska napredna stranka izabrana voljom velike većine građana, sa zadatakom da spasi državu i privredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track