Nikolić se u Dubrovniku sastao sa predsednikom Albanije
Foto: Rojters

Nikolić se u Dubrovniku sastao sa predsednikom Albanije

Politika -
Predsednik Srbije je istakao da se Srbija zalaže za saradnju sa svim susednim zemljama i ujedno čestitao predsedniku Republike Albanije na dobijanju statusa kandidata EU i dodao da je članstvo u EU zajednički cilj dve zemlje koji će povećati saradnju

DUBROVNIK - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dubrovniku sa predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i čestitao mu na dobijanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Nikolić je, navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Srbije , istakao da se Srbija zalaže za saradnju sa svim susednim zemljama i ujedno čestitao predsedniku Republike Albanije na dobijanju statusa kandidata EU i dodao da je članstvo u EU zajednički cilj dve zemlje koji će povećati saradnju.

Predsednik Albanije je izrazio duboko žaljenje zbog katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i naglasio da će i Albanija u okviru svojih mogućnosti uzeti učešće na donatorskoj konferenciji.

Predsednici su konstatovali da je obim robne razmene između Srbije i Albanije u porastu, kao i da treba intenzivirati bilateralnu saradnju kroz političke, ekonomske i sve druge odnose, u zajedničkom cilju prosperiteta dve susedne zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja