VEĆ PAKOVAO KOFERE: Laza šest puta davao ostavku

Nije izdržao

VEĆ PAKOVAO KOFERE: Laza šest puta davao ostavku

Politika -
Lazar Krstić, trenutno specijalni savetnik premijera, hteo i ranije da napusti Vladu zbog brzine sprovođenja bolnih reformi

BEOGRAD - Lazar Krstić, bivši ministar finansija, šest puta je davao ostavku i tek je iz sedmog puta prelomio da definitivno odlazi iz Nemanjine 11, saznaje Kurir od izvora bliskog Krstiću!Prema informacijama koje smo dobili iz odlično obaveštenog izvora, on se na takve poteze odlučio zbog neslaganja s premijerom Aleksandrom Vučićem u vezi s tempom ekonomskih reformi koje su bile planirane za Srbiju.Nećkao seSedmi i poslednji put Krstić je ostavku podneo prošle nedelje, a njegov odlazak ozvaničen je na sednici Skupštine Srbije održanoj pre dva dana.- Kada je ušao u Vladu Srbije, Krstić je, poučen iskustvom i praksom koju je stekao u Americi, imao na umu reformske planove. Smatrao je da bi Srbija trebalo da bude spremna na velike, a samim tim bolne i radikalne rezove, smanjenje penzija, plata, otpuštanja iz javnog sektora... Na svakom sastanku s premijerom insistirao je na tim zahtevima, ali je Vučić ostajao pri stavu da bi to bio prevelik udar na građane Srbije. Poslednji put je akcenat bio na rebalansu budžeta i bilo je jasno da su mimoilaženja u vezi s tim planovima velika. Na kraju, postignut je dogovor da bude specijalni savetnik i da bude na usluzi zbog rebalansa budžeta - kaže izvor Kurira.Upravo zbog toga je doskora najmlađi ministar u srpskoj vladi rekao da premijer Aleksandar Vučić ima meko srce.Zanima ga konsaltingPrema pisanju nekih medija, Krstić će zajedno sa svojim saradnicima možda otvoriti konsultantsku kuću.- Ništa još nije dogovoreno. Krstić će u narednom periodu razmisliti o sledećim potezima, kao i da li će mu se u planovima priključiti ljudi koje je doveo iz konsultantske kuće „Mekenzi“ - kaže sagovornik Kurira.

Neobičan ministarVOZIO SE „VIZ EROM“Krstić je bio đak generacije u niškoj gimnaziji „Bora Stanković“, a diplomirao je na Jejlu 2007. godine. Ministar je postao sa samo 29 godina, a u januaru ove godine vratio je tri naknade koje su mu pripadale za članstvo u upravnim odborima i zadržao samo ministarsku platu od 90.000 dinara. Saradnici kažu da je, za razliku od ranijih ministara, bio vrlo štedljiv, kao i da je često putovao niskotarifnom kompanijom „Viz er“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track