Goran Ješić: Jedina sličnost između mene i Pajtića je to što smo iz iste stranke!
Foto: Dado đilas

Potpredsednik DS

Goran Ješić: Jedina sličnost između mene i Pajtića je to što smo iz iste stranke!

Politika -
Čvrsto verujem da je najveći problem ovog društva korupcija u svim porama, nepozitizam, partokratija. Dok ove stvari ne promenimo, nećemo moći da opstanemo, ko god bio na vlasti. U ovom trenutku, kada Vučić ima aspolutnu podršku da menja Srbiju, a Pajtić ima podršku da menja stranku, najbolje bi bilo da svako radi svoj posao, navodi bivši potpredsednik Pokrajinske vlade

BEOGRAD - Goran Ješić, potpredsednik Demokratske stranke, izjavio je da u ovom trenutku kada Aleksandar Vučić ima apsolutnu podršku da menja Srbiju, a Bojan Pajtić podršku da menja stranku, da bi najbolje bi bilo da svako radi svoj posao.U intervjuu za nedeljnik Vreme, Ješić je na pitanje kako treba tumačiti pismo javnosti predsednika DS-a, Bojana Pajtića, koji se građanima izvinio zbog vladavine SNS, odgovorio da on ne vidi razlog za izvinjenje."Bojan Pajtić može da se izvinjava u svoje ime, nikako u moje. Ja znam šta sam radio u tome sam imao solidne rezultate. Za 12 godina vođenja Inđije i dve godine vođenja poljoprivrede u Pokrajinskoj vladi, nemam nijedan potez zbog kojeg bih se izvinjavao. Pažljivo sam pročitao to pismo i moram da priznam da ga ne razumem najbolje. Ne shvatam ni političku poruku, ni razloge za to pismo, ni momenat u kom je objavljeno", objašnjava Ješić.Ješić dalje navodi da je u politici u kojoj on zastupa i koju zastupa Pajtić, jedini zajedinčki element to što su članovi iste stranke.

Što se tiče budućnosti stranke u kojoj je članstvo jedino što povezuje predsednika i potpredsednika, Ješić navodi da će Pajtiću pomoći ukoliko mu bude tražio pomoć za ispunjavanje datih obećanja."On ima mandat i mora da počne da radi ono što je obećao članovima skupštine koji su ga izglasali. Ja na tom putu mogu da mu pomognem ako mi bude tražio pomoć. Čvrsto verujem da je najveći problem ovog društva korupcija u svim porama, nepozitizam, partokratija. Nije Aleksandar Vučić naš najveći problem, on je posledica. Dok ove stvari ne promenimo, nećemo moći da opstanemo, ko god bio na vlasti. U ovom trenutku, kada Vučić ima aspolutnu podršku da menja Srbiju, a Pajtić ima podršku da menja stranku, najbolje bi bilo da svako radi svoj posao", navodi potpredsednik DS i dodaje da ne veruje u vođenje politike saopšenjima, već da moraju napraviti neki predlog zakona.Na pitanje da li komunicira sa Pajtićem, odgovorio je da je to privatno pitanje, ali da ukoliko predsednik DS misli da treba da sarađuju, može da mu se obrati.Ješić je objasnio da je njegova smena, koja je trebalo da bude ostavka, proizvod gluposti nekoliko ljudi u Novom Sadu, jer je hteo da je podnese kada završi obračun odbrane od poplava, ali je na letovanju smenjen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track