Udovički: Uspostavljena osnova za delotvorniju državnu administraciju
Foto: Fonet

100 dana Vlade Srbije

Udovički: Uspostavljena osnova za delotvorniju državnu administraciju

Politika -
Ubuduće se ne može desiti da u jednu firmu dođu tri inspekcije istovremeno, a da u drugu ne dođu nijednom, navela je ministarka

BAČKO GRADIŠTE - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je danas da je najvažnije što je urađeno u prvih 100 dana vlade uspostavljanje institucionalne i organizacione osnova da vlada u narednom periodu na delotvorniji način upotrebi državnu administraciju.

Udovički je u Bačkom Gradištu, gde je predstavljeno prvih 100 dana rada vlade, rekla da je to ministarstvo uspostavilo Sekretarijat za javne politike, kao i da je pripremljen zakon o inspekcijskom nadzoru.

Kako je rekla, taj zakon će se uskoro naći na javnoj raspravi a njegovo sprovođenje, ocenila je, biće veliki izazov, ali bi bio "i još veći da nije uspostavljen Sekretarijat za javne politike".

Zakon će regulisati rad inspekcija privrednih subjekata i njihovu koordinaciju.

"Ubuduće se ne može desiti da u jednu firmu dođu tri inspekcije istovremeno, a da u drugu ne dođu nijednom", rekla je Udovički.Ona je navela da će biti potrebno godinu dana da se to uspostavi, ali da će, kad bude uspostavljen, promeniti privredni ambijent.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track