NEĆE DA DELI DRŽAVNE FUNKCIJE: Tiha pobuna naprednjaka protiv Vučića
Foto: Beta

Otpori u SNS

NEĆE DA DELI DRŽAVNE FUNKCIJE: Tiha pobuna naprednjaka protiv Vučića

Politika -
Samo tokom ovog vikenda dobio je više desetina SMS-ova stranačkih funkcionera u kojima se oni bune što su raspušteni neki stranački odbori, što im nisu poverene funkcije u lokalnim samoupravama koje su želeli ili su smatrali da će ih dobiti posle pobede na izborima, reči su jednog od najbližih saradnika Vučića

BEOGRAD - Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić sve više se suočava sa velikim otporima u svojoj stranci, jer ne ispunjava njihove želje kada su u pitanju državne funkcije, na šta Vučić odgovara da je izabran da radi u interesu građana, a ne stranačkih pojedinaca.

Glavni razlog sve većeg nezadovoljstva, pre svih članova Glavnog odbora stranke, taj je što Vučić ne ispunjava njihove želje kada su u pitanju državne funkcije.

"Samo tokom ovog vikenda dobio je više desetina SMS-ova stranačkih funkcionera u kojima se oni bune što su raspušteni neki stranački odbori, što im nisu poverene funkcije u lokalnim samoupravama koje su želeli ili su smatrali da će ih dobiti posle pobede na izborima", reči su jednog od najbližih saradnika Vučića.

Druga grupa funkcionera stranke su oni koji su jako nezadovoljni poslednjim smenama u javnim preduzećima, ali i najavljenim promenama u državnim firmama.

Ako samo u "Lasti" za jedan dan Vučić smeni četvoricu članova Glavnog odbora, ako smeni direktora "Železnice", koji je imao nekoliko svojih funkcionera SNS, onda se jasno vidi kako se gomilaju oni u SNS čije interese ugrožava Vučić. Kako su tek najavljene smene u javnim preduzećimam jasno je da će broj nezadovoljnih rasti.

Dogovor sa pojedinim biznismenima da preuzmu vođenje državnih firmi stvorilo je novi grupu Vučićevih neprijatelja, "kojih ima i u Vladi Srbije".

"Izbor Milana Beka za direktora "Železnice" poruka je svim članovima Vlade da će se promeniti pravilo prema kome su ministri u svom resoru postavljali direktore kojima je bilo važno samo da budu bliski ministru, a ne da uspešno vode državnu firmu. Naravno da se ova nova pravila mnogima neće dopasti, koji sigurno neće i već ne sede skrštenih ruku.

Najveći otpor očekuje se kada bude smanjivao plate i penzije, jer mnogi strahuju da će izgubiti popularnost kod građana.

Vučić je nedavno rekao da da se trudi da sve što radi kao premijer radi u interesu građana Srbije, a ne bilo kojih stranačkih pojedinaca.

"Nisam postao premijer da bih ugađao članovima bilo koje partije, pa ni moje stranke, već da bih probao da od Srbije napravim bolje mesto za život. Od ljudi na funkcijama tražim rezultat i odgovornost i oni koji to ne ispunjavaju ne mogu da očekuju da će ostati na svojim pozicijama, Tako će biti, ljutili se na mene ili ne", rekao je Vučić.

(Tanjug/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja