Zorana Mihajlović: Reći ću mišljenje o Beku ukoliko bude kandidat
Foto: Fonet, Marina

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture o mogućem direktoru "Železnica Srbije"

Zorana Mihajlović: Reći ću mišljenje o Beku ukoliko bude kandidat

Politika -
Komentarišući Bekovu prošlonedeljnu izjavu da neće biti direktor Železnica Srbije ukoliko se resorna ministarka bude tome protivila, Mihajlović je rekla da očekuje da sva javna preduzeća direktore dobiju na javnom konkursu

BEOGRAD - Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će svoje mišljenje o kandidaturi biznismena Milana Beka za direktora "Železnica Srbije" reći na sednici vlade, ukoliko vlada bude raspravljala o njemu kao o kandidatu, i istakla da je važno da javna preduzeća vode nekompromitovane ličnosti.

Komentarišući Bekovu prošlonedeljnu izjavu da neće biti direktor Železnica Srbije ukoliko se resorna ministarka bude tome protivila, Mihajlović je rekla da očekuje da sva javna preduzeća direktore dobiju na javnom konkursu.

Prema njenim rečima, na konkursu će se pored stručnih kvalifikacija, znanja i iskustva, voditi računa i da li se protiv kandidata vodi postupak pred sudom zbog sumnje da se ogrešio o zakon.

"Da bi neko rukovodio javnim preduzećem vrlo je važno da se radi o ličnosti koja poseduje moralni integritet i nije kompromitovana," istakla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da sve instituticje u Srbiji moraju da funkcionišu i da izbor direktora javnih preduzeća ili bilo kog drugog funkcionera ne sme da zavisi od njegove lične želje ili toga da li se on nekom sviđa ili ne.

"Važno je jedino da ispunjava zakonom propisane uslove i da nije kompromitovan jer takvi ljudi ne mogu doneti ništa dobro nijednom velikom sistemu," rekla je Mihajlovićeva.

Naravno, ne postoji prepreka da se na javni konkurs "prijavi bilo koji poznati biznismen, kako god da je stekao svoje prve milione," dodala je potpredsednica Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track