Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku
Foto: Tanjug

Posle sastanka sa Čepurinom

Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku

Politika -
Srbija i njeno rukovodstvo na ozbiljan i odgovoran način će se odnositi prema svima i znaćemo kako da zaštitimo rusko-srpske odnose, istakao je predsednik srpske vlade

BEOGRAD - Srbija će znati da zaštiti rusko-srpske odnose, izjavio je premijer Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

"Mislim da su i naši ruski prijatelji sada dobro razumeli naše poruke", istakao je Vučić.

"Srbija i njeno rukovodstvo na ozbiljan i odgovoran način će se odnositi prema svima i znaćemo kako da zaštitimo rusko-srpske odnose", istakao je predsednik srpske vlade.

"I kod nas ne postoje treći interesi. Siguiran sam da to zna i njegova ekselencija gospodin Čepurin, kao što sam siguran da to znaju i svi drugi ambasadori iz EU, SAD ili bilo kojih drugih zemlja", rekao je Vučić.

Vučić i Čepurun, kako je saopštila Vlade Srbije, razgovarali su o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima. Dvojica zvaničnika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

Ambasador Čepurin zahvalio je premijeru Vučiću na ogromnim naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju srpsko-ruskih veza, mirnog regulisanja ukrajinske krize bez korišćenja sankcionih mera. Potrebno je da se naša saradnja gradi na temelju realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke, već i sveukupne ekonomske odnose, a posebno je moguće jačanje saradnje u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja