Mihajlović: Budući ministar privrede imaće mnogo posla

Privreda najteži sektor

Mihajlović: Budući ministar privrede imaće mnogo posla

Politika -
Svi ministri privrede do sada su imali veliku dilemu oko toga da li da urade nešto što moraju, a što je teško u političkom smislu ili da urade ono što treba da urade, a što je nemoguće zato što je Srbija siromašna zemlja, navodi direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović izjavio je danas da će budući ministar privrede imati mnogo posla u rešavanju problema, počev od likvidnosti, do 176 preduzeća u restrukturiranju.

"Svi ministri privrede do sada su imali veliku dilemu oko toga da li da urade nešto što moraju, a što je teško u političkom smislu ili da urade ono što treba da urade, a što je nemoguće zato što je Srbija siromašna zemlja", rekao je Mihajlović.

Mihajlović je rekao da se boji da je privreda u ovom trenutku najteži resor i da "gospodina Sertića čeka veliki i ozbiljan posao, pre svega da se napravi dobar plan kako da srpska privreda oživi".

Ključni problem reindustrijalizacija, jer je industrija uništena u proteklih 15-ak godina na račun trgovine, istakao je Mihajlović i dodao da budućeg ministra privrede čeka i rešavanje problema sive ekonomije.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da je predložio Željka Sertića za novog ministra privrede zato što je Srbiji potreban neko ko će da radi mnogo, ko je vredan i posvećen i koga građani neće prepoznati kao marketing majstora.

Ivanović da se brani sa slobode

Mihajlović je ocenio da bi sudija trebalo da donese odluku da se lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, pritvoren na Kosovu početkom godine, brani sa slobode.

"Mislim da mi sudija trebalo da donese odluku da se Ivanović brani sa slobode, jer je za političku scenu Kosova nebitno da li će on biti van pritvora ili u njemu, jer je uhapšen da bi bio sklonjen iz politčkog života pred parlamentarne izbore na Kosovu", rekao je Mihajlović.

Kako je objasnio, u prvom delu optužnice Ivanović se tereti za ratni zločin za vreme sukoba na Kosovu 1999. godine, dok je drugi deo u vezi sa zločinima u Kosovskoj Mitrovici 2000. godine.

"U prvom delu, njegovi advokati neće imati težak posao, a ni u drugom delu nema svedoka. Verujem da će sud brzo doći do istine i da Ivanović nije kriv", naveo je on. Komentarišući formiranje Vlade Kosova, Mihajlović je ocenio da ovog puta niko ne može da dobije vlast bez Srba, koji su neophodni za političku većinu.

Po njegovim rečima, Srbi u Vladi Kosova mogu da doprinesu da se kosovska politika okrene ka rešavanju problema kosovskih Srba, poboljša njihov status i bezbednost. Oliver Ivanović je u pritvoru u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde je posle sedmodnevnog štrajka glađu prebačen iz pritvorske jedinice u Prištini.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track