Najnovije vesti

Stanković: Ekscesa nema, stanje na jugu Srbije stabilno
Foto: KURIR

Posle ubistva žandarma

Stanković: Ekscesa nema, stanje na jugu Srbije stabilno

Politika
Na pitanje da li će preduzeti mere da se spreči seča šuma, rekao je da se to radi već duži vremenski period pošto je reč o problemu koji traje

BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela za tri opštine juga Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković izjavio je danas da je stanje na tom području stabilno i da nema nikakvih ekscesa.

"Stanje je bezbedno i bez ikakvih opasnosti po bilo koju vrstu sukoba. Stabilno je, nemamo nikakvih ekscesa i nikakvih međunacionalnih sukoba", rekao je Stanković novinarima nakon prezentacije Studije o mogućnostima unapređenja nastave i učenja srpskog kao nematernjeg jezika u osnovnim školama u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa.

On je istakao da nadležni državni organi regulišu sve one radnje koje podrazumevaju krivično delo dodajući da nemam ništa da više da doda o poslednjem incidentu koji se dogodio u opštini Kuršumliji kada je ubuijen pripadnik Žandarmerije Stevan Sinđelić.

Na pitanje da li će preduzeti mere da se spreči seča šuma, Stanković je rekao da se to radi već duži vremenski period pošto je reč o problemu koji traje.

"Stalni su kontakti između Kfora i nadležnih državnih organa i radi se na tome da se to suzbije u meri u kojoj je to potrebno, odnosno da se u potpunosti spreči prelazak preko administrativne linije i seča šume pod nelegitimnim uslovima", rekao je Stanković. On je naveo i da postoji dobra saradnja sa Kforom, te da nema primedbe na nju.

"Imamo dobru saradnju sa Kforom. Ta saradnja je dogovorena i odvija se sa državnim organima", rekao je Stanković.Pripadnik srpske Žandarmerije Stevan Sinđelić preminuo je juče od posledica rana zadobijanih od nepoznatih osoba koje su u Kopnenoj zoni bezbednosti napale srpsku policiju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...