Omerović: Zukorlić najgrublje zloupotrebio decu u Novom Pazaru!
Foto: Fonet

Posle pohoda na Hadžet

Omerović: Zukorlić najgrublje zloupotrebio decu u Novom Pazaru!

Politika -
Do toga je došlo jer bolesna ambicija čoveka da bude estradno prisutan u medijima, dovodi do najgore moguće manipulacije dece, i verskih i nacionalnih osećanja, naveo je funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije

NOVI PAZAR - Funkcioner Socijademokratske partije Srbije Meho Omerović smatra da su poruke sa "Pohoda na Hadžet" Islamske zajednice u Srbiji u Novom Pazaru veoma uznemiravajuće za sve građane i da je muftija Muamer Zukorlić pri tom najgrublje zloupotrebio decu.

"Pohod na Hadžet", kako je muftija Zukorlić, spektakularno nazvao paradu uniformisanih učenike medrese, koja je pod njegovom kontrolom, je najveća zloupotreba dece, a uniforme sa vojničkim obeležjima na ulicama Novog Pazara jesu veoma opasna poruka", rekao je Omerović.

On je naveo i da smo "posle Kučajskih planina gde smo videli kako predstavnici SPC obučavaju decu sa drvenim puškama za rat, sada videli muftiju kako predvodi decu u nekakvoj setnji-imitirajuci vojnu paradu".

Omerović smatra i da je do toga došlo, jer "bolesna ambicija čoveka da bude estradno prisutan u medijima, dovodi do najgore moguće manipulacije dece, i verskih i nacionalnih osećanja".

Funkcioner SDPS ističe i da "slika i poruke koje su poslate sa ovog performansa u režiji Zukorlića jesu uznemiravajuće za sve građane Srbije".

"Izjednačavati nevino stradale Bošnjake sa ratnim zločincem Aćif efendijom, a što upravo zajedno rade Zukorlić i Ugljanin ne samo da je grubo falsifikovanje istorije nego je i podrzavanje svega što je taj covek radio tokom Drugog svetskog rata", naveo je on.

Prema njegovim rečima, najgore od svega je što sopstveni narod žele da vežu za pouzdanog Hitlerovog saveznika "koji se borio za Veliku Albaniju i koji je od Bošnjaka hteo napraviti Albance".

"Izjednačavati sopstveni narod sa osuđenim ratnim zločincem je dokaz" stvarne "brige ovih gubitnika za svoj narod", naveo je Omerović dodavši da je jučerašnji skup "izgleda bio zavrsni skup lista koje ucestvuju na izborima za Bošnjačko nacionalno veće".

Pristalice Islamske zajednice (IZ) u Srbiji juče su u Novom Pazaru organizovale "Pohod na Hadžet" kojim su obeležili sedam decenija od streljanja Bošnjaka optuženi da su za vreme Drugog svetskog rata sarađivali sa okupatorom. Tokom trajanja manifestacije bilo je upadljivo prisustvo tridesetak ljudi u zelenim uniformama i crvenim fesovima koji su kroz grad prošli sa bošnjačkim i zastavama IZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track