DS: Tomislav Nikolić laže
Foto: Kurir

DS: Tomislav Nikolić laže

Politika -
Demokratska stranka optužila je danas predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da govori laži i pozvala ga da kaže koje je rezultate postigao za 22 godine bavljenja politikom

BEOGRAD - Demokratska stranka optužila je danas predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da govori laži i pozvala ga da kaže koje je rezultate postigao za 22 godine bavljenja politikom.

"Demokratska stranka je pozvala Tomislava Nikolića da, sad kad je diplomirao ekonomiju, radi na tome da savlada i osnovne ekonomske pokazatelje i da izađe pred građane sa istinitim podacima, a bilo bi dobro i sa makar jednim rezultatom koji je za Srbiju postigao za 22 godine bavljenja politikom", saopštila je ta stranka.

Nikolić, kako tvrdi, Demokratska stranka, govori neistine i o osnovnim stvarima koje svako može da proveri. DS, kako je navedeno, zaključuje da je to čovek koji građane obmanjuje pošto je istina samo jedna.

"U Srbiji se ne živi lako i svetska kriza je i kod nas uzela svoj danak, ali u isto vreme u Srbiji je otvoreno 17.000 više malih i srednjih preduzeća nego što ih je bilo 2008, Srbija je jedna od nekoliko zemalja u Evropi koja ima gotovo isti obim investicija kao i pre krize, a to je zajedno sa statusom kandidata najbolji pokazatelj da je reč o državi gde su investicije sigurne i da zato strani investitori radije dolaze u Srbiju nego u neke zemlje EU. Posle kandidature dolaziće i mnogo više", smatra Demokratska stranka.

Aludirajući da Nikolić nije podržao sporazume koji su omogućili veći izvoz srpske privrede, DS je ukazala da oni koji su "uporno i istrajno glasali protiv Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, Cefte, svih sporazuma koji su omogućili izvoz, posao i investicije to ne znaju, ali Srbija zna da takvima ne sme da dozvoli da je vode".

"Srbija će na ovim izborima biti za one koji mogu da garantuju sigurnu budućnost, a ne rizik povratka u prošlost", smatra DS. Nikolić je ranije rekao da je rezultat rada Vlade Srbije predvođene Demokratskom strankom u prethodne četiri godine "katastrofalan" po Srbiju i njene građane.

"Zahvaljujući DS, Srbija je prva u regionu po stopi nezaposlenosti, rastu inflacije, najnižim platama i penzijama, a na drugom mestu u svetu po broju mladih koji su otišli iz zemlje", nveo je Nikolić i dodao da je zbog DS-a industrija uništena, a investitori su oterani. Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja