Kori Udovički: Obožavam da planinarim, navukla sam i porodicu na to
Foto: Kurir Štampano

Krenula stazama Čede Jovanovića

Kori Udovički: Obožavam da planinarim, navukla sam i porodicu na to

Politika -
Potpredsednica Vlade u ranoj mladosti s planinarima obišla skoro celu SFRJ, a i danas povremeno organizuje druženja s prijateljima na otvorenom

BEOGRAD - Kori Udovički, potpredsednica Vlade i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, obožava planinarenje, a pošto zbog obaveza u Nemanjinoj 11 više nema slobodnog vremena kao ranije, a ne može da se odrekne „pentranja“, često druženja s prijateljima i porodicom organizuje upravo u prirodi.Kako saznajemo, ona je već godinama, od rane mladosti, kad je s planinarima obišla skoro celu SFRJ, zaljubljenik u ovaj avanturistički sport, a ljubav je prenela i na ćerke Majdu i Kiju.Narušena kondicijaZdravo se hrani - ne jede hleb ni namirnice s glutenom, pije mnogo vode, mada ne odoleva slatkišima. Zbog prirode posla, priznaje, vrlo teško joj polazi za rukom da održava kondiciju.

Sportski tip... Potpredsednica vlade u akciji
Sportski tip... Potpredsednica vlade u akciji

- Prošli put kada sam bila ministar u Vladi, ozbiljno sam narušila kondiciju jer mi to vreme nije dozvoljavalo, ali sad kod kuće imam mašinu na kojoj vežbam, a i deca mi više nisu mala, pa imam više vremena da brinem o svojoj kondiciji. Planinarenje me izuzetno opušta - kaže za Kurir Udovički i dodaje da joj ova sportska aktivnost otklanja stres, koji je sastavni deo ovog posla.Vežba kod kućeMeđutim, pored mašine za vežbanje kod kuće, ministarka „vežba“ i u zgradi Vlade - isključivo koristi stepenice, a istu metodu praktikuju i njeni saradnici u kabinetu.(K. B)

Mali predah... Čitanje u prirodi
Mali predah... Čitanje u prirodi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja