Srbi sa Kosova hoće na izbore
Foto: Kurir

Srbi sa Kosova hoće na izbore

Politika -
Odbornici četiri opštine na sastanku uZvečanu zatražili od Vlade Srbije i svih nadležnih organa da se lokalni izbori na Kosovu sprovedu

ZVEČAN - Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili od Vlade Srbije i svih nadležnih organa da se lokalni izbori na Kosovu sprovedu.

Na sednici održanoj u Zvečanu odbornici su takođe zaključili da je instaliranje graničnih prelaza na Brnjaku i Jarinju neprihvatljivo i da očekuju da vlast u Beogradu ne učestvuje u, kako su rekli, stvaranju granica između centralne Srbije i Kosmeta "jer ovi sadašnji administrativni prelazi to jesu".

U zaključcima sa sednice se navodi da se od Euleksa očekuje da se ponaša u skladu sa principima šest tačaka i da Misija EU na Kosovu "prestane da radi na stvaranju još jedne albanske države na Balkanu".

Odbornici su konstatovali da je narod izlaskom na referendum pokazao apsolutnu privrženost Srbiji i da rezultati referenduma obavezuju političke predstavnike da se još upornije bore protiv institucija samoproglašene države Kosovo.

Sednici su osim 79 odbornika prisustvovali i načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković, predsednici opština Zvečan Dragiša Milović, Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić i Zubin Potok Slaviša Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track