Novi Sad plakatima protiv Dražine rehabilitacije

Novi Sad plakatima protiv Dražine rehabilitacije

Politika -
Nacistički sluga ratni zločinac, Draža Mihailović - sramota Srbije", piše na plakatu, sa preškrabanom fotografijom četničkog vođe

NOVI SAD - Plakati protiv rehabilitacije četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića osvanuli su jutros u glavnom gradu Vojvodine, a autor je organizacija Antifašistička akcija Novog Sada.

"Nacistički sluga ratni zločinac, Draža Mihailović - sramota Srbije", piše na plakatu, sa preškrabanom fotografijom Mihailovića.

"Četnici su ubijali borce za slobodu i klali nedužne ljude. Istinu ne možete falsifikovati", navodi se na plakatima, koji su izlepljeni po celom gradu. "Antifašisti širom Srbije preduzeće akcije protiv ovakve bruke i sramote. Država je profašistička ali ljudi nisu. Nema predaje!", navodi se na internetskom sajtu Antifašističke akcije .

Ta organizacija je navela da su četnici Draže Mihailovića i takozvana Jugoslovenska vojska u otadžbini imale za cilj da oružanom akcijom i terorom u saradnji s okupatorom podrže okupaciju i uguše oružani ustanak i oslobodilačku borbu srpskog i ostalih naroda Jugoslavije. Protiv rehabilitacije Mihailovića protestvovali su i mnoge nevladine organizacije u Srbiji i u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja