VUČIĆ IZRIBAO DIREKTORE: Radićete za Srbiju, a ne za mafijaše!
Foto: Fonet, Dragan Kadić, Marina Lopičić

Šakom o sto

VUČIĆ IZRIBAO DIREKTORE: Radićete za Srbiju, a ne za mafijaše!

Politika -
Aleksandru Obradoviću, dojučerašnjem čelniku EPS, premijer poručio da „zna da mu je najlakše da uvozi struju“ umesto da sredi sistem

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić oštro je iskritikovao direktore javnih preduzeća na jučerašnjoj sednici Vlade. Kako saznaje Kurir od nekoliko izvora koji su prisustvovali sastanku, predsednik Vlade je čelnicima JP poručio da prestanu da pune džepove mafijašima i da umesto toga počnu da pune državni budžet.Na sednici je bilo oko 30 direktora, a raspravljalo se o uštedama države i javnih preduzeća za tekuću i narednu godinu.Vučić je najviše zamerki imao na rad Aleksandra Obradovića, dojučerašnjeg čelnika „Elektroprivrede Srbije“, kome je poručio da „zna da mu je najlakše da uvozi struju“ umesto da se potrudi da do toga ne dođe.

Dozlogrdilo mu... Aleksandar Vučić
Dozlogrdilo mu... Aleksandar Vučić

Veći doprinosPremijer je prisutne direktore kritikovao i da se previše oslanjaju na državu, priča izvor Kurira.- Vučić je poručio da oni koji su nosioci najviših funkcija u javnim preduzećima moraju da daju veći doprinos. Prigovorio im je da moraju da počnu da ostvaruju bolje rezultate i da donose novac državi umesto što pune džepove mafijašima. Zatim je spomenuo Obradovića i rekao: „Znam da vam je najlakše da uvozite struju umesto da stabilizujete energetski sistem, koji je oštećen u poplavama“ - navodi sagovornik Kurira.

Popio najviše kritika... Aleksandar Obradović
Popio najviše kritika... Aleksandar Obradović

Maksimalne uštedeZbog dobrih poslovnih rezultata pohvalio je Nikolu Petrovića, direktora JP „Elektromreža Srbije“, ali i Sašu Vlaisavljevića, v. d. direktora Aerodroma „Nikola Tesla“.- Vučić je izdvojio Petrovića i Vlaisavljevića kao ljude iz čijih su preduzeća u budžet ušli daleko veći prihodi nego što je to bila praksa kod njihovih prethodnika - kaže on.Vučić je, kako je saopšteno iz Vlade, na sednici upozorio i da je u svim ministarstvima i javnim preduzećima neophodno ostvariti maksimalne uštede.- U budžetskom sektoru troši se više nego što se zarađuje, a u narednoj godini potrebno je uštedeti 700 miliona evra - rekao je Vučić.Pokušali smo da saznamo i da li je Obradović saglasan s premijerovim kritikama, ali do zaključenja ovog izdanja nismo dobili odgovor.

OdlukaZORANA NA ČELU GRUPE ZA PRIPREMU SAMITAVlada Srbije formirala je radnu grupu za pripremu samita Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, koji će se u decembru održati u Beogradu, kojom će rukovoditi potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, saznaje Kurir.- Da bi se ovaj izuzetno važan događaj što uspešnije pripremio, premijer je naložio da se formira posebno telo koje mora da definiše sve tehničke i organizacione aspekte ovog događaja. Osim Mihajlovićeve, u radnoj grupi su potpredsednik Vlade Ivica Dačić i šef kabineta Aleksandra Vučića, Ivica Kojić. Oni će imati obavezu da formiraju i svoje timove kako bi se samit što uspešnije realizovao - tvrdi izvor Kurira iz Vlade.

Vučić brbljivom Iliću dao „nemoguću misiju“ VELJA LETI IZ VLADE AKO NE ODRADI POSAO KAKO TREBA!Velimir Ilić, ministar bez portfelja za vanredne situacije, biće zadužen za obnovu najugroženijih područja posle majskih poplava, ne računajući Obrenovac. Kako saznajemo, Ilić će nadgledati tok i izvođenje radova, a ukoliko nešto ne bude išlo planiranom dinamikom, on će biti direktno odgovoran!- Pošto je pričao unaokolo da Vlada ne radi dovoljno brzo na obnovi, te da je razočaran i šokiran stanjem na terenu, sad mu je ukazana prilika, ajde tako da kažemo, da i on doprinese da se situacija popravi. Ukoliko bude bilo kašnjenja ili zastoja, on će biti odgovoran - kaže izvor našeg lista i dodaje da će Ilićev učinak brzo biti ocenjen, a ukoliko se ne bude pokazao, postoji mogućnost da će napustiti Nemanjinu 11.(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track