DHSS: Srbija u EU nije u interesu Velje i Tome

DHSS: Srbija u EU nije u interesu Velje i Tome

Politika -
Srbija sebi ne sme da dozvoli da stranke Veljine i Tomine u maniru "drž'te lopova" skreću pažnju sa Evropske unije i sve brže pristupanje njoj, poručili iz DHSS

BEOGRAD - Demohrišćanska stranka Srbije upozorava da Srbija sebi ne sme dozvoliti da joj pojedine stranke skreću pažnju sa evropskog puta.

"Srbija sebi ne sme da dozvoli da stranke Veljine i Tomine u maniru "drž'te lopova" skreću pažnju sa onoga što je budućnost Srbije - a to je Evropska unija i sve brže pristupanje njoj", poručili su iz DHSS-a, reagujući na navode

lidera Nove Srbije Velimira Ilića da je aktuelna vlast "pala na korupciji" i da joj zbog toga ne odgovara da Srbija postane deo EU.

U interes tih stranaka jeste da Srbija nikad ne postane deo civilizovanih i uređenih nacija i zbog toga država ne sme dozvoliti sebi još jedan politički eksperiment, jer previše ih je već imala.

Ilić je u utorak na konferenciji za novinare naveo da je premijeru Mirku Cvetkoviću prošle godine, kako tvrdi, dostavljen spisak od najviše institucije Ujedinjenih nacija koja je bavi korupcijom, u kojem se navodi ko treba da bude uhapšen zbog korupcije.

"Njima ne odgovara ulazak u EU, jer će proći kao Sanader i njegova ekipa", naveo je Ilić, ističući da je Srbija "pala na korupciji, jer je ona 40 odsto korumpiranija nego pre mandata ove vlade".

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da vlada i premijer Srbije nisu iz UN dobili nikakav dopis kojim se upozorava na korupciju u Srbiji.

Tvrdnje lidera Nove Srbije Velimira Ilića o postojanju takvog pisma potpuno su netačne, rekao je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track