Kalanović: Svako novo radno mesto zlata vredno

Kalanović: Svako novo radno mesto zlata vredno

Politika -
Verica Kalanović, izbori 2012, zlato, radno mesto
BEOGRAD - Svi delovi Srbije moraju imati jednake šanse, a svako novo radno mesto u regionima je zlata vredno,rekla je u Pirotu članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.
Ona je nakon sastanka sa menadžmentom kompanije "Tigar Mišelin" najavila novu investiciju te kompanije u Pirotu, koja će obezbediti 700 novih radnih mesta, dupliranje proizvodnje i izgradnju nove fabrike, saopštio je URS.
"Doveli smo Fijat u Kragujevac, Juru u Niš i Raču, Falke u Leskovac, Beneton u Niš, a sada je Tigar Mišelin odlučio da u Pirotu duplira proizvodnju, izgradi fabriku i zaposli 700 novih radnika", izjavila je Kalanovićeva.
Ona je dodala da je to suština Ekonomskog programa URS, da svaki region u Srbiji "dobije svoj Fijat, jer je posao ono što najviše treba našim građanima". "To će biti korisno za Pirot koji će imati jednu od najvećih fabrika ove vrste u ovom delu Evrope, ali će od toga imati koristi i kooperanti u Babušnici, Beloj Palanci i mnogim drugim opštinama u jugoistočnoj Srbiji", kazala je Verica Kalanović.
Ona je ocenila da samo takve investicije mogu da zaustave mlade da ne odlaze iz svog rodnog kraja i da vrate nadu da je normalan život moguć u svim regionima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track