Duhovi u Skupštini

Mračne sile nad parlamentom

Duhovi u Skupštini

Politika -
Zaposleni u parlamentu hoće nazad u zgradu u Kralja Milana, jer uveče čuju čudnu škripu i jezivo pucketanje

BEOGRAD - Ostvaruje se Canino proročanstvo.Zaposleni u Domu Narodne skupštine traže da se presele u zgradu parlamenta u Ulici Kralja Milana jer se plaše čudnog pucketanja i jezive škripe koju čuju uveče, saznaje Kurir!

Nekoliko službenika je već dobilo premeštaj u drugu zgradu. Istina, ne zvanično zbog duhova, ali im je, priznaju, laknulo.

- Koliko god čudno zvučalo, nešto se dešava, a to pričaju mnogi zaposleni. Kad se uveče ostane duže na poslu, čuje se neko čudno pucketanje i jezivo škripanje i kao da je još neko tu - priča naš izvor. Dodaje i da se u parlamentu prepričava i prošlovekovna legenda o proročanstvu babe Cane - Spasenije Jovanović s Dorćola - koja je arhitekti Jovanu Ilkiću rekla: „Neće dobro da se svrši, zidate na zavezano mesto. Reci kralju da se mane ćorava posla!“

Da li je gatara mislila na rimsko groblje, čiji je deo iskopan prilikom pripreme za izlivanje temelja, ne zna se. S druge strane, tadašnja beogradska štampa pisala je i o drugim „zanimljivostima“ koje se nalaze ispod sadašnje Skupštine.

Naime, nedaleko od Trga Nikole Pašića bila je Batal-džamija, pa se „prokletstvo“ povezuje sa nekadašnjim turskim grobljem na toj lokaciji.

Sekretar Skupštine Veljko Odalović na pitanje da li je čuo čudno pucketanje i da li zaposleni traže da se presele, kaže da u takve stvari ne veruje.

- Zanimljive su to priče, čuo sam za te legende, ali zaista ne verujem u takve stvari - kratko je rekao.

Predsednica bezbedna

Šefica parlamenta Slavica Đukić Dejanović nije imala čudne „posete“.

- Zgrada Skupštine je među najlepšima u regionu i Evropi, plenarne sednice u tom zdanju podigle su nivo parlamenta. Posetioci se dive lepoti enterijera. Nisam čula pucketanje i škripu, a često sam u Skupštini - rekla nam je Dejanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track