Đukić-Dejanović o izborima sa svima, posebno sa Dačićem

Đukić-Dejanović o izborima sa svima, posebno sa Dačićem

Politika -
Kandidat SPS, ako vanredni predsednički izbori budu raspisani, biti predsednik te stranke Ivica Dačić, a ako ne budu vanredni, Dačić će biti kandidat te stranke za premijera

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da će se, ako predsednik Srbije u sredu odluči o vanrednim predsedničkim izborima, o datumu njihovog održavanja dogovoriti sa svim kandidatima.

Na pitanje da li će, ako predsednik Boris Tadić podnese ostavku, raspisati izbore za 6. maj za kada su zakazani parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, ona je rekla da je rano da govori o tome kada ne zna kakav će biti ishod onoga što će predsednik saopštiti.

"Ako se to dogodi u sredu, onda ću najpre razgovarati sa svima koji su zainteresovani za učešće na izborima a posebno ću ceniti stav Ivice Dačića, koji je imao najotvoreniji odnos o tom pitanju od samog početka", rekla je Đukić Dejanovićeva novinarima u Beogradu.

Ona je rekla da će kandidat Socijalističke partije Srbije, ako vanredni predsednički izbori budu raspisani, biti predsednik te stranke Ivica Dačić. Ako ti izbori ne budu vanredni, Dačić će biti kandidat te stranke za premijera. Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je juče da će odluku o predsedničkim izborima doneti u utorak ili u sredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track