NJUJORK: Dačić razgovarao sa Lavrovim!
Foto: Fonet

69. zasedanju Generalne skupštine UN

NJUJORK: Dačić razgovarao sa Lavrovim!

Politika -
Dačić i Lavrov su se založili za dalje unapređenje inače dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, a takođe dogovoreno je održavanje konsultacija u vezi sa srpskim predsedavanjem OEBS-om.

NJUJORK - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Njujorku sa šefovima diplomatija Rusije, Kazahstana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Poslednjeg dana boravka srpske delegacije na 69. zasedanju Generalne skupštine UN Dačić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji je potvrdio dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina u Srbiju u oktobru.

Dačić i Lavrov su se založili za dalje unapređenje inače dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Rusije, saopštilo je Ministarstvo spoljinih poslova Srbije.

Takođe, dogovoreno je održavanje konsultacija u vezi sa srpskim predsedavanjem OEBS-om.U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova navodi se da se Dačić u razgovoru sa ministrom inostranih poslova Republike Kazahstan Jerlanom Idrisovim na marginama 69. zasedanja Generalne skupštine UN, založio za sveukupni razvoj bilateralnih odnosa

.Kazahstanski šef diplomatije ukazao je na značaj potpisivanja sporazuma koji bi unapredili ekonomske odnose dve zemlje.

Ministar Dačić je, govoreći o predstojećem predsedavanju OEBS-om, naglasio da će Republika Srbija taj zadatak obavljati objektivno i nepristrasno.

Ministar Idrisov izrazio je zadovoljstvo što će njegov srpski kolega posetiti Kazahstan tokom predsedavanja OEBS-om, kao i najavom učešća Srbije na EXPO u Astani 2017. godine.

Dačić se juče u Njujorku sastao i sa državnim ministrom Ujedinjenih Arapskih Emirata zaduženim za spoljne poslove Anvarom Mohamedom Gargašom.

Ministri su izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dve zemlje, posebno započetim projektima u Republici Srbiji.

U razgovoru su se založili za produbljivanje saradnje na političkom nivou i koordinisanje nastupa na međunarodnoj sceni.Dogovorena je i razmena poseta dva ministra, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track