DEFILE: Vojska 24 sata vežba za Putina
Foto: Fonet Dragan Antonić

Vojna parada biće na platou ispred Palate Srbija

DEFILE: Vojska 24 sata vežba za Putina

Politika -
Poslednja velika vojna parada održana je 1985. i želimo da se 16. oktobra pokaže koliko je vojska u poslednje dve i po godine napredovala, kaže ministar Bratislav Gašić

BEOGRAD - Bratislav Gašić, ministar odbrane, kaže da su pripreme za vojnu paradu, kojoj će prisustvovati i Vladimir Putin, predsednik Rusije, u toku i da će u njoj učestvovati svi rodovi Vojske, a da je moguća lokacija prikazivanja plato ispred Palate Srbija.- Vrše se izviđanja lokacije ispred Palate Srbija, jer želimo da Beograđanima tog dana omogućimo da normalno funkcionišu, a da iz svih krajeva Srbije građani mogu da dođu - rekao je Gašić za RTS.

Stiže u svom „iljušinu“... Vladimir Putin
Stiže u svom „iljušinu“... Vladimir Putin

Obuka i modernizacijaPrema njegovim rečima, poslednja velika vojna parada u Beogradu održana je u maju 1985. godine i želja je da se 16. oktobra pokaže šta je vojska u poslednje dve i po godine učinila u pogledu modernizacije, obuke. Ministar odbrane je naglasio da će na vojnu paradu, povodom obeležavanja 70 godina od oslobađanja Beograda i 100 godina od Prvog svetskog rata, biti pozvani svi saveznici srpske i tada jugoslovenske vojske iz Prvog i Drugog svetskog rata, kao i da će biti prisutne sve zastave koje su oslobodile Beograd.S vrhom državeKako saznaje Kurir, jedinice vojske 24 sata dnevno treniraju za ovaj svečani dan.Podsetimo, tog dana u posetu Beogradu dolazi i prvi čovek Ruske Federacije, i pored prisustva vojnoj paradi, sastaće se s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Putin će u Srbiju doputovati luksuznim avionom „iljušin“, a kroz vazdušni prostor Srbije pratiće ga srpski „migovi 29“.(K. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track