Babić: Reforme sprovodimo s pažnjom
Foto: FoNet Dragan Antonic

Dobri domaćini

Babić: Reforme sprovodimo s pažnjom

Politika -
U narednim danima očekujem do sada najpovoljniji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije zbog reformske politike, ali i zbog poštovanja ljudskih prava i podizanja ugleda institucija u našoj zemlji, naveo je šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke

NOVI SAD - Šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Zoran Babić izjavio je danas da se politika reformi "sprovodi s pažnjom dobrog domaćina" i dodao da očekuje najpovoljniji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije.

"U narednim danima očekujem do sada najpovoljniji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije zbog reformske politike, ali i zbog poštovanja ljudskih prava i podizanja ugleda institucija u našoj zemlji", istakao je Babić.

Odgovarajući na pitanje da li štrajkovi mogu naterati vlast da odustane od najavljenih mera, među kojima su smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, on je naglasio da država mora biti jača od svakog pojedinca ili pokreta, bez obzira na to ko tu državu vodio.

“Mi imamo našu politiku reformi, koju smo obećali građanima i ništa ne može uplašiti ni nas, ni Vladu, ni državu, jer ovaj posao radimo maksimalno obazrivo, sa pažnjom dobrog domaćina i u interesu građana Srbije”, naglasio je Babić.

On je podsetio na to da je Vlada Srbije bila suočena sa sličnim pritiscima i kad je bio usvajan Zakon o radu. Taj zakon je usvojen, a njegovi efekti se vide “kroz zainteresovanost stranih kompanija da učestvuju u privatizaciji još 502 firme koje se nalaze u portfoliju Agencije za privatizaciju”.

Funkcioner SNS-a je naveo da je za privatizacije u Srbiji zainteresovano 36 kompanija iz SAD, 72 firme iz Nemačke, 25 iz Velike Britanije, kao i iz drugih država i ocenio da te firme dolaze u Srbiju zbog povoljnijeg investicionog ambijenta.

(Tanjug/Dnevnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track