ROK ISTIČE U PONOĆ: Proglašeno 49 lista manjina
Foto: Beta

Republička izborna komisija

ROK ISTIČE U PONOĆ: Proglašeno 49 lista manjina

Politika -
Nijednu izbornu listu nisu predali predstavnici egipatske i slovenačke manjine

BEOGRAD - Rok za prijavu lista za izbor Nacionalnih saveta nacionalnih manjina ističe večeras u ponoć.Kako je rečeno u Republičkoj izbornoj komisiji, do sada je proglašeno 49 lista, dok dve manjine nisu predale nijednu listu.

"Ukupno 15 nacionalnih manjina predalo je izborne liste. RIK je proglasio ukupno 49 izbornih lista, a najviše lista, njih devet, proglašeno je za bunjevačku nacionalnu manjinu odnosno za izbor njihovog nacionalnog saveta ", rekao je zamenik predsednika Republičke izborne komisije Ivan Šebek.

On je naveo i da nijednu izbornu listu nisu predali predstavnici egipatske i slovenačke manjine."Predstavnici egipatske i slovenačke manjine, kao i ostali mogu da predaju liste do ponoći", rekao je Šebek dodajući da je 17 nacionalnih manjina izborilo pravo da nacionalne savete bira na neposrednim izborima.

On je upozorio i da se, ukoliko Slovenci i Egipćani ne predaju liste, neće održati izbori za nacionaln savete te dve manjine.

Napominjući da ukupan broj lista može da bude poznat već u subotu, on je istakao da će, na primer, neka lista koja bude predata danas, a ima neki nedostatak, imati rok da ga ispravi.

"Ako neka lista ne bude imala potpunu dokumenaciju dobiće zaključak i imaće rok od 48 sati da taj nedostatak ispravi i postupi po zaključku", rekao je Šebek dodajući da je to uobičajna procedura. Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina zakazani su za 26. oktobar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track