Čepurin: Putinova poseta korisna za obe zemlje, ali i Evropu
Foto: Beta

Uoči posete predsednika Rusije

Čepurin: Putinova poseta korisna za obe zemlje, ali i Evropu

Politika -
Putin je uvek posvećivao pažnju svemu što je u vezi sa Srbijom i postoji želja da se jačaju odnosi sa Srbijom, rekao je ruski ambasador

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je da dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina ima pozitivnu konotaciju i da će sutra biti poznati svi sporazumi koji će biti potpisani između dve zemlje.

Čepurin je dodao da saradnja sa Srbijom nije uperena ni prema kome, već da je korisna za dve zemlje, ali i Evropu i čitav svet. Ruski ambasador je rekao novinarima, u pauzi skupa "Srbija i Rusija 1814-1914-2014", da će među sporazumima biti i onaj koji se tiče privredne saradnje.

"Radi se o nizu sporazuma. Spisak još nije gotov", rekao je Čepurin.Na pitanje novinara šta će novo doneti poseta ruskog predsednika Srbiji, Čepurin je rekao da da je ta poseta od izuzetnog značaja. "Putin je uvek posvećivao pažnju svemu što je u vezi sa Srbijom i postoji želja da se jačaju odnosi sa Srbijom", rekao je Čepurin.

Ukazavši da je sa "svetskom privredom teška saradnja", Čepurin je rekao da saradnja sa Srbijom nije uperena ni prema kome."Ona je korisna i za Srbiju i Rusiju, Evropu, i čitav svet i onda je to svojevrsna saradnja. Onda dolazak Putina ima pozitivnu konotaciju. Nadam se i da ćemo sa drugim stranama što tesnije sarađivati na takav način", poručio je Čepurin.Ruski ambasador je rekao da će se Putin sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem, da će biti na sastanku dve delegacije, prisutvovaće vojnoj paradi, a planirano i polaganje venaca.

Na pitanje da li će se Putin sastati i sa srpskim patrijarhom Irinejom, Čepurin je kazao da će poseta ruskog predsednika trajati kratko, ali da se nada da će tokom posete "biti ostvaren kontakt". "Patrijarh Irinej je čovek od velikog poštovanja u Rusiji i nadam se da će tokom posete biti ostvaren kontakt", istakao je on.

Upitan da li je planirano da se Putin sastane i sa predstavnicima opozicije u Srbiji, Čepurin je ponovio da će njegova poseta biti kratka, ali i da širi sastav delegacije određuje Srbija."Ko učestvuje određuje Srbija, ali obično na takvom sastanku učestvuju zvanične delegacije jedne i druge strane", rekao je Čepurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track