ŠMIT KOD VUČIĆA: Nemačka podržava Srbiju na evropskom putu
Foto: Tanjug

Nemački ministar poljoprivrede u Beogradu

ŠMIT KOD VUČIĆA: Nemačka podržava Srbiju na evropskom putu

Politika -
Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Nemačkom i naglasio da postoje oblasti u kojima postoji mogućnost za njeno dalje unapređenje

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je sa nemačkih ministrom za ishranu i poljoprivredu Kristijanom Šmitom razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje, posebno u oblasti poljoprivrede, kao i jačanju regionalnih odnosa.

Kako je saopštila vladina kancelarija za saradnju s medijima, Vučić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Nemačkom i naglasio da postoje oblasti u kojima postoji mogućnost za njeno dalje unapređenje.

Premijer Vučić je, takođe, zahvalio na pomoći u otklanjanju posledica nedavnih poplava koje su pogodile Srbiju, naglašavajući da je Nemačka među prvima reagovala i ponudila značajnu finansijsku pomoć.

Predsednik srpske vlade je informisao sagovornika i o reformskim merama koje je Srbija usvojila od početka mandata ove Vlade, čime su stvoreni povoljni uslovi za strana ulaganja.

Ministar Šmit je ponovio da Nemačka podržava Srbiju na njenom evropskom putu. Posebno se osvrnuo na mogućnosti saradnje u oblasti poljoprivrede, naročito šumarstva, nudeći stručnu pomoć nemačkih eksperata, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track