Joksimovićeva nastavlja posetu Nemačkoj
Foto: Nemanja Pančić

Ministarka u Berlinu

Joksimovićeva nastavlja posetu Nemačkoj

Politika -
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije će se sastati sa poslanicima nemačkog Bundestaga i zvaničnicima iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel

BERLIN - Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović nastaviće danas posetu Berlinu, tokom koje će se sastati sa poslanicima nemačkog Bundestaga i zvaničnicima iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel.Joksimovićeva je posetu započela juče razgovorom sa novim izvestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

"Vrlo je važno da smo odmah, bukvalno desetak dana posle njegovog imenovanja, uspostavili zvaničan kontakt sa novim izvestiocem EP. On tek ulazi u celu problematiku i priču o Srbiji. Veoma je važno da ga upoznamo sa naše strane sa svim što radimo u Srbiji, sa brojnim započetim reformama, sa stanjem evropskih integracija u Srbiji", izjavila je Joksimović posle sastanka.

Ona je ocenila da je dobro što Mekalister dolazi iz Nemačke i vladajuće CDU, te da zbog toga veruje da će biti uspostavljen jedan konstruktivan i otvoren odnos, kao i da će on moći, svojim saznanjima i uticajem koji će svakako imati u EP da bude od velike pomoći Srbiji na putu u EU.

Joksimović je istakla da je sa Mekalisterom imala veoma pozitivan sastanak, tokom kojeg je objasnila koliko su važne ekonomske i političke reforme koje smo započeli, kao i da je prenela uverenje da bi najznačajnija poruka u ovom trenutku od strane EU Srbiji bila otvaranje jednog poglavlja do kraja godine.

Istovremeno je ukazala da je EP vrlo značajan i da će Mekalister imati naznačajniju ulogu kada je u pitanju Srbija i njen put u EU što se tiče te institucije.

"Mislim da je ovo dobar početak saradnje i verujem da ćemo na tom putu zajedno raditi", uverena je Joksimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track