Kocijančič: EU nema veze sa incidentima na utakmici, pohvale srpskoj policiji
Foto: Zorana Jevtić

Razočarani zbog prekida

Kocijančič: EU nema veze sa incidentima na utakmici, pohvale srpskoj policiji

Politika -
Sportski događaji ne bi smeli da se zloupotrebljavaju u političke svrhe, posebno s obzirom na predstojeću posetu premijera Albanije Edija Rame Beogradu, ukazala je portparolka Eštonove

BRISEL - Portparolka šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, Maja Kocijančić danas je oštro demantovala da je EU na bilo koji način umešana u incidente na sinoćnoj utakmici Srbija - Albanija i pohvalila ponašanje srpske policije tokom događaja.

"EU nema nikakve veze sa sinoćnim incidentima", rekla je Kocijančić novinarima i dodala da su u Briselu "razočarani" zbog prekida utakmice. Ona je pohvalila profesionalnost srpskih organa bezbednosti tokom utakmice.

"Sportski događaji ne bi smeli da se zloupotrebljavaju u političke svrhe, posebno s obzirom na predstojeću posetu premijera Albanije Edija Rame Beogradu", ukazala je ona.Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je pred kraj prvog poluvremena pri rezultatu 0:0, nakon što se iznad terena na stadionu Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije, posle čega su usledili incidenti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track