SASTANAK NIKOLIĆA I ČEPURINA: Poseta Putina je izuzetno korisna
Foto: Tanjug

Ruski predsednik u Beogradu

SASTANAK NIKOLIĆA I ČEPURINA: Poseta Putina je izuzetno korisna

Politika -
Predsednik Srbije i ambasador Ruske Federacije naglasili su veliki značaj posete predsednika Putina za dalji razvoj odnosa između Srbije i Rusije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom o predstojećoj poseti predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, koji na poziv predsednika Nikolića dolazi sutra u Beograd.

Predsednik Srbije i ambasador Ruske Federacije naglasili su veliki značaj posete predsednika Putina za dalji razvoj odnosa između Srbije i Rusije.

Nikolić je istakao da je poseta predsednika Putina izuzetno korisna, jer će tokom nje biti potpisano nekoliko važnih bilateralnih sporazuma.

Osim toga, vodiće se razgovori i o zajedničkim projektima koje realizuju srpske i ruske kompanije, kao i o perspektivama za dalju saradnju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Povodom Dana oslobođenja Beograda, ambasador Čepurin poklonio je predsedniku Nikoliću Značku Svetog Đorđa, obeležje koje se u Rusiji dodeljuje u čast pobede u Drugom svetskom ratu.

Čepurin je ranije danas u izjavi Tanjugu izrazio uverenje da poseta predsednika Putina može biti samo uspešna i nikakva drugačija.

"Suđeno je da poseta bude uspešna. Ništa ne može sprečiti taj uspeh, samo možda kiša tokom parade", rekao je Čepurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track