OŠTAR PROTEST SRBIJE: Uručen demarš, albanski ambasador se smejao! (FOTO)
Foto: Aleksandar Jovanovic

Iljir Bočka u MSP

OŠTAR PROTEST SRBIJE: Uručen demarš, albanski ambasador se smejao! (FOTO)

Politika -
MSP Srbije oštro je osudilo incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, kao smišljenu i unapred planiranu poitičku provokaciju koja je izvedena sa namerom da se u Beogradu izazovu neredi
1 / 4 Foto: Aleksandar Jovanovic

BEOGRAD - Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas popodne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, gde mu je uručen demarš zbog incidenta na utakmici

Ambasador Albanije u Beogradu Iljir Bočka došao je danas popodne u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Bočka je u zgradu Ministarstva ušao oko 15.40, ali nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oštro je osudilo incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, kao smišljenu i unapred planiranu poitičku provokaciju koja je "izvedena sa namerom da se u Beogradu izazovu neredi koji bi bacili senku na činjenicu da Srbija vrlo uspešno neguje saradnju u regionu".

Ministarstvo je naglasilo Srbija "ne može snositi odgovornost za neodgovorne provokacije albanskih gostiju i da će nastaviti da radi na razvijanju dobrosusedskih odnosa, za koje veruje da su jedini put za prevazilaženje potencijalnih problema".

http://www.youtube.com/watch?v=7iUBsSlDXc0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja