Stefanović: Pajtić je uplašen i jedino zna za uvrede
Foto: Beta

Potpredsednik SNS

Stefanović: Pajtić je uplašen i jedino zna za uvrede

Politika -
Vreme je da shvati da je politika DS i njega, kao predsednika Izvršnog veća Vojvodine, koja je osiromašila Vojvođane i ostavila ih bez posla, izgubila poverenje građana, naveo Stefanović

BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović poručio je lideru Demokratske strake Bojanu Pajtiću da je vreme da shvati da je politika demokrata i njegova, kao predsednika Izvršnog veća Vojvodine, izgubila poverenje građana.

"Jezik uvreda bez ikakvih dokaza i nepoznavanje materije samo pokazuju kakva je jedina politika koju danas vodi Bojan Pajtić. Vreme je da shvati da je politika DS i njega, kao predsednika Izvršnog veća Vojvodine, koja je osiromašila Vojvođane i ostavila ih bez posla, izgubila poverenje građana", naveo je Stefanović.

Stefanović je to izjavio u saopštenju u kome navodi da ne zna zašto je Pajtića pogodila njegova današnja izjava koju nije dao kao ministar unutrašnjih poslova, već kao potpredsednik SNS. "Očigledno je uplašen zbog brojnih istraga policije koje su vezane za njegovo gazdovanje pojedinim vojvođanskim preduzećima i finansijskim institucijama, poput Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj AP Vojvodine, Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj...", naveo je Stefanović.

Lider SNS dodao je da je uveren da Pajtić zna kakva je istina o ovim istragama, i da je zbog toga nervozan". Stefanović je naveo da želi da podseti Pajtića da je Demokratska stranka od 2000. do 2012. godine batinom upravljala svim medijima u Srbiji, a posledice toga se osećaju i danas. Takođe, funkcioner SNS naveo je da je na drugoj strani, Evropska komisija u poslednjem izveštaju pohvalila napredak Srbije na evropskom putu, posebno navodeći najveći do sada napredak u oblasti slobode medija, što dovoljno govori o odnosu Srpske napredne stranke prema novinarskoj profesiji.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da je zgrožen vređanjem premijera Aleksandra Vučića u direktnom prenosu RTS sa utakmice Srbija - Albanija, a posebno ćutanjem i nedostatkom reakcije ljudi iz javnog servisa, nevladinih organizacija i novinarskih udruženja. Pajtić je kasnije zatražio od ministra unutršnjih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku zbog incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanije i da prestane da diciplinuje javni servis. "Apsolutno je nedemokratski da ministar policije umesto da podnese ostavku zbog jučerašnjih događaja na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, javno disciplinuje javni servis. Nije Radio- televizija Srbije policijska stanica, niti se njome upravlja pendrekom", naveo je Pajtić u pisanoj izjavi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track