Najnovije vesti

Babić: DS je kao ebola
Foto: Zorana Jevtić

Šef poslaničke grupe SNS

Babić: DS je kao ebola

Politika
Demokratska stranka je kao ebola zarazila naše finansije, ali mi se borimo i trudimo da izlečimo njihove brljotine, rekao je naprednjak

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je danas da je rebalans budžeta za 2014. godinu posledica neodgovornog ponašanja bivšeg režima i uporedio Demokratsku stranku sa virusom ebole.

"Demokratska stranka je kao ebola zarazila naše finansije, ali mi se borimo i trudimo da izlečimo njihove brljotine", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Babić je naveo da je predložen rebalans budžeta 2014. godinu deo reformskih mera politike vlade, za koje je ona dobila podršku većine građana.

"To je gorka pilula koju smo morali da popijemo radi našeg ozdravljenja", kazao je šef poslanika SNS. Prema njegovim rečima, kada je SNS došao na vlast likvidnost budžeta je bila takva da je moglo da se isplati pola plate za zaposlene u javnom sektoru, dok je sada likvidnost takva da smo svetlosnim godinama udaljeni od bankrota. Dodao je i da ne razume zašto se sada DS brine o sudbini državnih preduzeća, kada za njih nije mogla da pronađe strateškog partnera i kada je na njih trošila 750 miliona evra.

Šef poslaničke grupe SNS je kazao i da su davanja za političke partije veća, jer je tako propisao zakon koji je doneo DS. Poslanici opozicije ranije danas u parlamentu oštro su kritikovali predlog rebalansa budzeta za 2014. godinu, istakavši da je on jasan dokaz nesposobnosti aktuelne vlasti.

DS: Babićeve reči su dehumanizacija političkih rivala

Predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u parlamentu Srbije Borislav Stefanović izjavio je danas da nastup poslanika SNS-a Zorana Babića, u kome je funkcioner naprednjaka uporedio DS sa ebolom, predstavlja "opasnu dehumanizaciju političkog protivnika".

Poslanik DS je ocenio da su takve izjave "bezobrazne i potpuno neprihvatljive" i da bi bilo korektno da se Babić javno izvini Demokratskoj stranci zbog onoga što je izrekao za skupštinskom govornicom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...