PREDSEDNIK MEĐ ŠLJIVAMA: Narod u bedaku, Toma u meraku!
Foto: Facebook

Predsednik na manifestaciji „Selo slavi šljivu“

PREDSEDNIK MEĐ ŠLJIVAMA: Narod u bedaku, Toma u meraku!

Politika -
Šef države se opustio na šljivijadi i prigrlio ambasadora Pakistana i pevača Milana Topalovića, koji mu peva na uvce. Topalko kaže da se Nikolić nije latio mikrofona, ali da je poznato koliki je meraklija

BEOGRAD - Osim što dokazano voli da peče rakiju, predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao je i da uživa u degustaciji iste.

Nikolić je, naime, na manifestaciji „Selo slavi šljivu“ sebi dao prilično oduška i u stilu socijaliste Milutina Mrkonjića prigrlio ambasadora Pakistana Arifa Mahmuda i folk pevača Milana Topalovića Topalka.Pogodila ga pesma Proslava u čast šljiv(ovic)e održana je 13. septembra u selu Grgure kraj Blaca, a ambasada Pakistana juče je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavila ekskluzivnu fotografiju na kojoj se Nikolić, čuven kao proizvođač „tomovače“, dokazao u ulozi meraklije.- Njegova ekselencija gospodin Tomislav Nikolić (predsednik Srbije) svečano je otvorio događaj „Selo slavi šljivu“ u Blacu kako bi obeležio značaj poljoprivredne proizvodnje, posebno voća i povrća u toj oblasti. Blace je u regionu poznato po svojim slatkim, sočnim i aromatičnim šljivama. Društvene i kulturne proslave deo su ovog događaja, u kojem su učestvovali visoki zvaničnici Srbije i ambasadori raznih zemalja. Na gala večeri uz folk pesme i muziku gosti su uživali u vrlo toploj i srdačnoj atmosferi - navedeno je ispod fotografije, koja je, međutim, uklonjena s Fejsbuk stranice ambasade pošto je izazvala kritike da predsedniku države ne priliči takvo ponašanje i da nas bruka u svetu.Pevač Milan Topalović Topalko kaže da je na proslavu u Grguru došao na poziv predsednika Nikolića i ljudi iz SNS.Veliki gaf - Nisam pevao za honorar već kao prijatelj. Toma je prvi predsednik kome sam pevao. Nije se latio mikrofona iako voli dobru muziku i pravi je meraklija. Ne mogu da se setim koju sam tačno pesmu pevao, ali bila je neka koja je pogodila i predsednika, a i ambasador je uživao. Bilo je više ambasadora - priča Topalko, a na pitanje da li je predsednik na šljivijadu doneo svoju čuvenu rakiju „tomovaču“ popularni pevač odgovara:- Nisam siguran, ali imao sam prilike da probam „tomovaču“. Znate, domaćini iz Blaca mogli su da se pohvale dobrom šljivovicom.

Branko Radun (Foto Medija centar rs)
Branko Radun (Foto Medija centar rs)

Analitičar Branko Radun ističe da je predsednik Nikolić poznat kao narodski čovek, ali ovim se u svet šalje loša slika Srbije.- Deluje neozbiljno. Slika njih trojice - kao iz neke krčme, seoske mehane. Ozbiljan gaf. Što kaže Radovan III: „Predsedniče, ponašaj se“. Predsednika države se obavezuje da vodi računa o svom ponašanju - mišljenja je Radun.Poljoprivrednicima Blaca, Kuršumlije i dela Prokuplja, u ime Vlade Srbije, obećao je sadnice voća na poklon. Dodao je i da rado dolazi u blački kraj i u Grgure, gde već četvrti put posećuje manifestaciju.

Zoran KesićTREBA NAM PREDSEDNIK VESELJAKZoran Kesić, autor humorističke emisije „24 minuta“, pak kaže da mu je žao sudbine predsednika jer većina nas uspe da sakrije fotografije sa žurki na kojima smo malo cugnuli. - Vidi se da je pod gasom, ali pun veselja, ljubavi i grli ambasadora i Topalka. Takav nam predsednik nam i treba. Proizvođač rakije upriličio je veselje u čast šljive i verujem da je, bilo nekulturno odbiti čašicu-dve, tri, četiri... Malo se opustio.

MukNIKOLIĆ BEZ KOMENTARAPredsednik Nikolić juče nije želeo da govori o provodu na šljivijadi, niti da prokomentariše da li mu to kao šefu države priliči. Na pitanja zvanično poslata Predsedništvu odgovore nismo dobili. Ni u Ambasadi Pakistana nisu želeli da govore o utiscima iz Blaca niti da otkriju zašto su sklonili fotografiju s Fejsbuka. Predsednik opštine Blace Ivan Burgić (SNS) nije bio rad da govori o gošćenju visokih zvanica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track