Jovičić: DS je kriv za krađu identiteta Andreja Vučića!
Foto: Damir Dervisagic

Naprednjaci optužili demokrate za sabotažu

Jovičić: DS je kriv za krađu identiteta Andreja Vučića!

Politika -
Poslanik SNS izjavio da je očigledan cilj napad na premijera i njegovu porodicu

BEOGRAD - Aleksandar Jovičić, poslanik SNS, optužio je juče Demokratsku stranku da je kriva što još uvek nije istražena krađa identiteta Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.- To je uređano za vreme DS, i to više govori o njima i njihovoj ažurnosti. Ne možemo da ispravimo krive Drine, ali isteraćemo ovo do kraja. Očigledno je nekome cilj da napada premijera preko njegove porodice i to je u najmanju ruku cinično - kaže Jovičić, dok Ivica Dačić, šef diplomatije i ministar policije u vreme kad je ustanovljeno da je Andreju Vučiću ukraden identitet, kaže:Otkriti krivce- Počinioci moraju biti otkriveni i privedeni pred lice pravde, bez obzira na to o kome je reč.Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić navodi da mu se Vučićev brat nikad nije obraćao, dok kriminolog Zlatko Nikolić kaže da džeparoši najlakše mogu da vam ukradu identitet.

Isteraćemo sve na čistac... Aleksandar Jovičić
Isteraćemo sve na čistac... Aleksandar Jovičić

- Neko vam ukrade ličnu kartu, iskoristi podatke i otvara fiktivne firme, a da vi toga niste ni svesni. Čak i da odmah odete u MUP, kako kod nas ne postoji saradnja institucija, saznaćete da neko koristi vaše lične podatke tek kad dugovi dođu na naplatu - kaže Nikolić i dodaje da Vučiću mogu da stignu nova potraživanja jer je fantomska firma još uvek aktivna.Živković nema čestitostiNa jučerašnjoj sednici Administrativnog odbora Zoran Babić, predsednik ovog tela, kazao je da su se oni nadali da će Živković podneti ostavku, te da i to uvrste u dnevni red, a kako nije, samo je pokazao da nema političku čestitost. Zoran Živković i njegov stranački zamenik Vladimir Pavićević nisu odgovarali na pozive i poruke Kurira.Podsetimo, poslanik Zoran Živković optužio je brata premijera da je vlasnik firme koja duguje milione, a šef Vlade je kazao da su njegovom bratu ukradeni lični podaci, te da su iz Poreske uprave još 2010. godine ustanovili da on nema nikakve veze s tom firmom. Vučić je pozvao Živkovića da podnese ostavku i pritom rekao da će on otići sa čela Vlade ako se ispostavi da greši. Zvanične institucije su potvrdile navode premijera.

Aleksandar Antić:ŽIVKOVIĆU, PODNESI OSTAVKUAleksandar Antić pozvao je Zorana Živkovića da podnese ostavku jer je dokazano da je govorio neistinu kad je izneo teške optužbe na račun premijerovog brata.- U politici je neistina najopasnija, onome ko je izgovara uvek se vrati kao bumerang. Sada kad su državni organi potvrdili da je u pitanju falsifikat, svedoci smo da se taj bumerang vraća Živkoviću - kazao je Antić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track