Koštunica: Biti ili ne biti

Lider DSS u Užicu

Koštunica: Biti ili ne biti

Politika -
Predsednik DSS se usprotivio i članstvu Srbije u NATO, upozoravajući da to znači da srpski vojnici ginu u svetu za tuđe interese

UŽICE - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica upozorio je danas u Užicu da su izbori 6. maja pitanje opstanka Srbije, jer će se odlučivati da li će ona biti slobodna i suverena država ili će nastaviti politiku "Evropa nema alternativu".

"Politička neutralnost znači da Srbija neće da veže svoju sudbinu samo za jedan savez kakav je Evropska unija (EU), već da hoćemo saradnju sa svim zemljama Unije, ali i Ruskom federacijom u skladu sa našim interesima, a ne na svoju štetu", rekao je Koštunica.

Koštunica je rekao da je Srbija, od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, bila samo na gubitku. U protekle tri godine, rekao je lider DSS, taj gubitak je bio politički, materijalni i moralni, jer je predstavljao početak procesa odricanja od Kosova i Metohije. Koštunica se usprotivio i članstvu Srbije u NATO, upozoravajući da to znači da srpski vojnici ginu u svetu za, kako je naveo, tuđe interese.Koštunica je pozvao Užičane da glasaju za političku neutralnost zemlje i da shvate da su izbori "biti ili ne biti" za Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja