Solomon: Euleks britanskoj tužiteljki ne preti smrću
Foto: Reuters

Misija uzdrmana aferom

Solomon: Euleks britanskoj tužiteljki ne preti smrću

Politika -
Portparolka Euleksa je istakla da je tužiteljka Marija Bamije suspendovana s punom platom i svim pravima i da je ta suspenzija usledila kao mera predostrožnosti

BEOGRAD - Predstavnici Euleksa, najbrojnije međunarodne civilne misije na KiM, nisu želeli da komentarišu da li će zbog korupcionaške afere napustiti KiM.

Na pitanje da li je tačno da Euleks, uzdrman aferom odlazi sa Kosov pre isteka mandata, portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon kaže: "Euleks ne komentariše medijske spekulacije, a ovde smo da sprovedemo mandat koji je dogovoren razmenom pisama. Euleks se posebno bavi osetljivim slučajevima i zbog toga je misija izložena teškim optužbama, uključujući i one čija je jedina namera da potope rad misije".

Portparolka Euleksa je istakla da je tužiteljka Marija Bamije suspendovana "s punom platom i svim pravima" i da je ta suspenzija usledila kao "mera predostrožnosti".

Na pitanje da li je tačno da Bamijevoj službenici Euleksa prete i da li je Euleks upoznat sa pretnjama smrću koje stižu na adresu britanske tužiteljke, ona je odgovorila: "U vezi s navodima da se gospođica Bamije prati, mogu da istaknem - apsolutno ne. Nedavno se Marija Bamije zatekla u restoranu popularnom među našim osobljem u isto vreme kad i neki službenici Euleksa. Oni su sedeli na jednom kraju restorana, Bamije na drugom. Jedan službenik ju je pozdravio i niko joj nije pretio", preneo je list.

(Tanjug/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track