PALMA ZA KURIR: Vučića ne bih mogao da odbijem drugi put!
Foto: Nemanja Pancic

Intervju Dragan Marković, lider JS o eventualnom angažmanu u vladi

PALMA ZA KURIR: Vučića ne bih mogao da odbijem drugi put!

Politika -
Vučić mi je u prošloj vladi nudio: „Što ti, Palma, ne budeš ministar poljoprivrede?“ Rekao sam da ne mogu, nisam to obećao biračima. Premijerov poziv se nikad ne odbija

BEOGRAD - Dragan Marković Palma, lider JS i predsednik Skupštine Jagodine, kaže da je spreman da preuzme funkciju ministra i potvrđuje da mu je u više navrata nuđen resor poljoprivrede. Marković kaže da je spreman da pomogne premijeru Aleksandru Vučiću, ali da nije kec iz rukava u eventualnoj rekonstrukciji Vlade početkom sledeće godine. U Nemanjinu 11 spreman je da uđe posle narednih izbora.- Nisam rekao da hoću da budem ministar sada, nego da ću razmisliti da li ću preuzeti obavezu da radim za državu posle sledećih izbora. Sada ne mogu na dve strane. Ne da nisam spreman, nego neću sada, jer to nisam planirao. Nisam u protekloj kampanji rekao biračima da ću sad biti ministar, pred naredne izbore ću im reći šta hoću.Da li biste ipak prihvatili poziv da pomognete s neke ministarske pozicije Vladi?- Mogu da pomognem, ali neću funkciju. Premijer mi da zadatak: „Hoću, Palma, da dovedeš investitora u Staru Pazovu, Čačak...“, a ja kažem: „Okej, šefe, obećavam i boriću se naredna tri meseca“.Koji resor biste preuzeli?- Neću reći da sam političar opšte prakse, ali u Jagodini smo u svim oblastima postigli visoke rezultate. U međunarodnim odnosima, posle premijera Vučića i Ivice Dačića, najveći sam ekspert za dovođenje privrednika iz Evrope u Srbiju. Doveo sam ruskog i pet italijanskih investitora, tri fabrike u Jagodini su otvorene, a tri se prave. Do kraja godine dovodim još dva Italijana.Uprkos diplomatskoj veštini, priča se da vam se sprema resor poljoprivrede.- Ne priča se. Vučić mi je u prošloj vladi nudio taj resor: „Što ti, Palma, ne budeš ministar poljoprivrede?“ Rekao sam da ne mogu, nisam to obećao biračima. I Tadić mi je nudio da budem ministar: „Palma, hoćeš li nešto da budeš, tražiš li neki resor?“, i to u dva navrata - u vladi DS i SPS i posle, tokom rekonstrukcije. Odbio sam.Odbili biste, dakle, premijera Vučića po drugi put?- Ne, ne. Premijer se nikad ne odbija. Hoću da pomognem, neću funkciju. Svi mi koji se bavimo politikom moramo da pomognemo premijeru. Time pomažemo građanima Srbije.

Jači od kumovaDAČIĆ I JA SMO KO BRAĆAKako odgovarate na komentare da se spremnošću da uđete u Vladu u stvari lagano distancirate od SPS, a približavate SNS?- Dačić i ja nismo politički partneri. Mi smo braća. Nisu nam isti otac i majka, ali naš odnos je jači nego kumovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja