TREĆA SRBIJA: Obustavite medijsku hajku na Aleksandra Konuzina!
Foto: Zorana Jevtić

Protest

TREĆA SRBIJA: Obustavite medijsku hajku na Aleksandra Konuzina!

Politika -
Prema njegovim rečima posle najave nove spoljnopolitičke orijentacije Rusije u kojoj je ključna stvar koncept Evrope nacija i nacionalnih država, očigledna je nervoza atlantističkih krugova

Treća Srbija smatra neprimerenim i nedopustivim da se protiv bivšeg ambasadora Ruske federacije u Srbiji Aleksandra Konuzina vodi brutalna medijska hajka. U uređenim državama se predstavnici drugih država nikada ne spominju na ličnoj osnovi, a pogotovo kada su ta lica još uvek u aktivnoj službi svoje države, rekao je Miroslav Parović predsednik Treće Srbije.

Miroslav Parović
Miroslav Parović

Prema njegovim rečima za bivšeg ambasadora, a sadašnjeg savetnika u Ministarstvu odbrane, Aleksandra Konuzina, u Srbiji postoje nepodeljenje simpatije.

"To sam mogao da vidim i doživim kada smo zajedno prisustvovali vojnoj paradi u Beogradu i kada su stotine prisutnih građana prilazili da se pozdrave sa gospodinom Konuzinom. Izgleda da je upravo ova vrsta ugleda koju gospodin Konuzin uživa u Srbiji poslužila i kao motiv za pokušaj medijskog linča", rekao je Parović,Prema njegovim rečima posle najave nove spoljnopolitičke orijentacije Ruske federacije u kojoj je ključna stvar koncept Evrope nacija i nacionalnih država, očigledna je nervoza atlantističkih krugova, a posebno njihovih eksponenata na Balkanu.

"Treća Srbija će nastaviti da aktivno radi na tome da naša zemlja bude deo novog evropskog dogovora i da kao takva zauzme centralnu poziciju u ovom delu Evrope. Lično znam, a velika većina Srbije oseća da nam je gospodin Aleksandar Konuzin saveznik i iskreni prijatelj na tom putu", rekao je Parović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track