Vučić i Gigu na Trilaterali: Dolazak Valsa unaprediće odnose
Foto: Vlada Srbije

Sastanak na marginama

Vučić i Gigu na Trilaterali: Dolazak Valsa unaprediće odnose

Politika -
Premijer je Francuskinju upoznao sa reformskim merama koje je Vlada Srbije usvojila i sa uvođenjem fiskalne konsolidacije u cilju stabilizacije ekonomskih prilika u zemlji

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Francuske Elizabetom Gigu izrazio uverenje da će predstojeća poseta francuskog premijera Manuela Valsa Beogradu doprineti unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u sferi ekonomije.

„Sa velikim zadovoljstvom očekujemo dolazak predsednika Vlade Republike Francuske Manuela Valsa. Uveren sam da će ta poseta dati dodatni podsticaj razvoju bilateralnih odnosa, posebno u sferi ekonomije", rekao je Vučić koji se sa Gigu sastao na marginama 38. zasedanja evropskog ogranka Trilateralne komisije.

Foto: Vlada Srbije
Foto: Vlada Srbije

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić je Gigu upoznao sa reformskim merama koje je Vlada Srbije usvojila i sa uvođenjem fiskalne konsolidacije u cilju stabilizacije ekonomskih prilika u zemlji. Premijer je istakao i da je Srbija odlučna da istraje na putu ka EU i da je to pokazala i dosadašnjim aktivnostima kako na regionalnom, tako i na međunarodnom planu.

Elizabet Gigu je naglasila da Francuska pruža podršku procesu evropskh integracija Srbije i pohvalila lidersku ulogu premijera Vučića u procesu regionalnog pomirenja. Teme razgovara bili su i međunarodni odnosi, a posebna pažnja posvećena je borbi protiv terorizma, kao i krizi u Ukrijini.

Poseta Manuela Valsa Beogradu planirana je za 6. i 7. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track