Gojković: Advokatima nije bilo zabranjeno prisustvo na sednici
Foto: Fonet

Poštovanje procedure

Gojković: Advokatima nije bilo zabranjeno prisustvo na sednici

Politika -
Procedura nalaže da se dostavi zahtev i spisak osoba koje žele da prisustvuju sednici, istakla je predsednica Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kazala je da je "apsolutna neistina" da je predstavnicima Advokatske komore Srbije (AKS) zabranjeno da prisustvuju današnjoj sednici o izmenama zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu.

"Nema razloga da neko ne prisustvuje sednici, ali mora da ispuni sva pravila procedure parlamenta", rekla je Maja Gojković tokom rasprave. Kako je navela, procedura nalaže da se dostavi zahtev i spisak osoba koje žele da prisustvuju sednici. To je, kako je navela, procedura da bi se ušlo u salu i važi za sve profesije.

Portparol AKS Ivan Milošević rekao je ranije danas za agenciju Beta da je advokatima zabranjeno da prisustvuju sednici i da to pokazuje "diktatorski karakter" vlasti kojoj ne odgovara da se čuje drugačiji glas, ni da se vide neistomišljenici, "pa čak i ako sede na svečanoj galeriji bez prava glasa".

Advokati su u štrajku od 17. septembra i traže detaljne izmene zakona o notarima i umanjenje paušalnog poreza. Oni su za sutra u 11.59 najavili protest na Trgu Nikole Pašića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track