Babić: Blažić i Đukanović u Donjeck otputovali kao građani
Foto: Zorana Jevtic

Otišli privatno

Babić: Blažić i Đukanović u Donjeck otputovali kao građani

Politika -
O njihovim ličnim potezima ćemo naravno raspravljati na organima stranke i doneti odgovarajuće odluke, istakao je šef poslaničke grupe SNS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić rekao je danas da Vladimir Đukanović i Branislav Blažić u Donjecku nisu bili kao poslanici već kao građani i da će o njihovom ličnom činu i eventualnim sankcijama raspravljati stranački organi.

"Branislav Blažić i Vladimir Đukanović nisu otišli sa putnim nalogom Vlade Srbije ni Narodne skupštine. O njihovim ličnim potezima ćemo naravno raspravljati na organima stranke i doneti odgovarajuće odluke“, rekao je Babić novinarima u parlamentu.

On je objasnio da ni Vlada ni skupštinski Odbor za spoljne poslove koji je nadležan da odlučuje o putovanjima poslanika u inostranstvo i njihovom predstavljanju Skupštine nemaju nikakve veze sa tim, niti su im dali putni nalog.

Mediji su danas preneli da su dvojica poslanika SNS učestvovali u nedelju kao posmatrači na izborima u Donjecku koji ne priznaje zvanični Kijev. I šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović postavio je danas pitanje koje će posledice imati njih dvojica, imajući u vidu politiku vlade koja podržava teritorijalni integritet Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track