Najnovije vesti

JADRANKA ŠEŠELJ ZA KURIR: Ostaje mi jedino da se nadam čudu
Foto: Zorana Jevtic

Supruga Vojislava šešelja o borbi svog muža

JADRANKA ŠEŠELJ ZA KURIR: Ostaje mi jedino da se nadam čudu

Politika
Čujemo se svakodnevno, ali on ne želi da priča o bolesti, tako nas štiti. Deca su namučena, pa sa većim strahom gledaju na sve, poručuje supruga lidera radikala

BEOGRAD - Jadranka Šešelj, supruga lidera radikala Vojislava, koji je u pritvoru Haškog tribunala i kome su otkrivene metastaze na jetri, kaže u razgovoru za Kurir da se svakodnevno čuje sa njim, ali da o njegovoj bolesti praktično i ne pričaju!- Čujemo se svakodnevno, ali on ne želi da govori o karcinomu. I za metastaze na jetri, saznala sam tek deset dana pošto su mu otkrivene. Jednostavno, on neće da priča o tome. Na taj način pokušava da zaštiti decu i mene od svega - kaže Jadranka Šešelj i dodaje:- Svakome je jasno kako se osećamo. Uznemireni smo. Deca su prilično namučena, pa sa većim strahom gledaju na sve. Održava nas njegov duh. Voja je isti kao što je bio. Šali se, vedar je. Nije potonuo - priča u dahu Jadranka i dodaje da je stanje njenog supruga ozbiljno i da mora da započne lečenje.- Posle prošlogodišnje operacije, kada mu je otkriven karcinom debelog creva, on, praktično, nije ni lečen - kaže supruga lidera SRS.

Bitka za život... Vojislav Šešelj
Bitka za život... Vojislav Šešelj

Iako je Rasim Ljajić u više navrata rekao da je Vlada Srbije spremna da da garancije za Šešelja, ali da on neće da ih prihvati, Šešeljeva kaže da vladajuća garnitura tom pričom samo hoće da skine teret sa sebe.- Ako je iko u ovoj vladi korektan, onda je to Rasim Ljajić, ali oni sada sa sebe skidaju odgovornost. Šta znači da ne znaju da li će da prihvati garancije? To je smešno. Teško mi je da poverujem da će išta da urade. Isto tako, ne verujem da će Tribunal da promeni odnos prema Voji. Ne mogu da kažem da se više ničemu ne nadam. Nadam se ni sama više ne znam čemu. Nadam se čudu - rekla je na kraju razgovora.

Voja ne posustajeIGRAO ŠAH DA SKRENE MISLIJadranka kaže da se sa suprugom čuje uglavnom u isto vreme, tokom prepodneva.- Juče je taj poziv malo kasnio. Pitala sam ga da li je možda išao ne neke preglede, pa kasni, a on mi je odgovorio: „Ne, igrao sam šah“. Ne posustaje, to je sigurno - dodaje ona.

O sebiI DALJE SAM NA TERAPIJIIako je i sama preživela tešku dramu kada joj je 2011. dijagnostikovan karcinom bubrega, Jadranka Šešelj ne želi da razgovara o tome.- Bio je težak period poslednje dve godine, nadam se da sam prevazišla to. I dalje sam na terapiji, ali zaista ne bih o sebi. To nije tema - poručila je.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...