Dačić: Ne znamo kakva će odluka o Šešelju biti, ali se moraju poštovati prava svih pred Tribunalom
Foto: Nemanja Pančić

Šef srpske diplomatije

Dačić: Ne znamo kakva će odluka o Šešelju biti, ali se moraju poštovati prava svih pred Tribunalom

Politika -
Mislim da tu ima veoma malo prostora za naš komentar imajući u vidu, pre svega, komunikaciju naših diplomatskih predstavnika koji su u stalnoj komunikaciji i sa njim (Šešeljem) i sa Tribunalom, istakao je Ivica Dačić

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da ne može da kaže kakva će biti odluka Haškog tribunala u vezi sa privremenim puštanjem na slobodu lidera SRS Vojislava Šešelja, ali da Srbija očekuje da se poštuju prava svih onih kojima se sudi pred sudom u Hagu.

"Mislim da tu ima veoma malo prostora za naš komentar imajući u vidu, pre svega, komunikaciju naših diplomatskih predstavnika koji su u stalnoj komunikaciji i sa njim (Šešeljem) i sa Tribunalom, jednostavno zbog toga što on ne dozvoljava da se te teme komentarišu", rekao je Dačić novinarima posle susreta sa norveškim prestolonaslednikom Hokonom Magnusom.

"Ono što mi očekujemo je da se poštuju prava svakog ko se nalazi u Haškom tribunalu. Kakva će odluka biti, u ovom trenutku mi ne možemo ništa da komentarišemo", dodao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track