Najnovije vesti

Šarović za Kurir: Šešelj u Beogradu sutra, ili u ponedeljak, pušten je bez ikakvih uslova!
Foto: Rojter

Lider radikala vraća se u Srbiju

Šarović za Kurir: Šešelj u Beogradu sutra, ili u ponedeljak, pušten je bez ikakvih uslova!

Politika
22:56h
Zamenik predsednika SRS je istakao da ne može da precizira tačan datum Šešeljevog povratka u Srbiju jer procedura može da traje i nekoliko dana

Vojislav Šešelj pušten je na slobodu bez ikakvih uslova, rekao je za Kurir zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

On je dodao da je predsednik SRS u telefonskom razgovoru rekao da su ga službenici tribunala obavestili usmeno o odluci da je pušten na privremenu slobodu.“Šešelj nam je preneo da nikakvi uslovi za njegovo puštanje na slobodu ne postoje što on tumači kao ispunjavanje svih njegovih zahteva koje je ranije postavljao Haškom tribunalu“, rekao je Šarović. On je dodao da im je Šešelj smireno i bez euforije saopštio odluku Tribunala.

U Hagu mu je rečeno da se nadaju da će se vratiti na izricanje presude.

Nemanja Šarović
Nemanja Šarović

Haški tribunal je u obrazloženju odluke o privremenom puštanju naveo da se uslovi nalaze u tajnom aneksu. “Šešelj se vraća kao što je i otišao u Hag, kao slobodan čovek i mi ćemo mu prirediti veličanstven doček, na kojem će se on sigurno obratiti građanima Srbije“, istakao je Šarović. Šarović je istakao da ne može da precizira tačan datum Šešeljevog povratka u Srbiju jer procedura može da traje i nekoliko dana. Dodaje da će predsednik SRS u Beograd stići ili u petak, ili u ponedeljak.

Pogledajte i izjavu Aleksandra Šešelja

http://www.youtube.com/watch?v=YMG1H72xgSA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja