Najnovije vesti

SRS: Šešelj će govoriti na mitingu u subotu!
Foto: Srpska Radikalna Stranka

Dolazi

SRS: Šešelj će govoriti na mitingu u subotu!

Politika
Očekujemo da će cela procedura biti obavljena u narednih nekoliko dana, rekao je Mirčić i dodao da je za očekivati da lider SRS ubrzo dođe u Srbiju

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Milorad Mirčić izjavio je da će sutra biti poznat datum kada će se lider radikala Vojislav Šeselj vratiti u Srbiju, i dodao da očekuje da će već naredne subote u Beogradu biti održan miting sa koga će se on obratiti građanima.

Miričić je rekao agenciji Beta da je sudsko veće Haškog tibunala donelo odluku o bezuslovnom puštanju Šešelja, te da je Šešelj dobio tekst te odluke. Očekujemo da će cela procedura biti obavljena u narednih nekoliko dana, rekao je Mirčić i dodao da je za očekivati da lider SRS ubrzo dođe u Srbiju.

NJegova stranačka koleginica Vjerica Radeta napisala je na tviteru da Šešelja očekuje u ponedeljak u Beogradu. "Da se u Srbiji živi bolje Šešelja bi dočekali kao veliku žrtvu, pošto živimo jadno i bedno on će biti jedina nada i slamka spasa da se izvade iz močvare u koju su nas galopirajuće uveli (premijer Srbije) Aleksandar Vučić i (predsednik Srbije) Tomislav Nikolić", kazao je Mirčić.

Mirčić je naveo da očekuje spontano okljupljanje simpatizera SRS povodom dolaska predsednika SRS u Srbiju. Sudsko veće Haškog tribunala odlučilo je danas da pusti optuženog Vojislava Šeselja na privremenu slobodu, zbog teškog zdravstvenog stanja. Srbija je juče obavestila Holandiju da može da garantuje za Šeselja ako se on pravno obaveže da će da poštuje uslove Tribunala.

Lider Srpske radikalne stranke optužen je za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991-1993. On je u pritvoru Tribunala od 2003. godine. Raspravno veće Haškog tribunala juče je pokrenulo inicijativu za puštanje na privremenu slobodu optuženog Vojislava Šešelja usled pogoršanja njegovog zdravlja.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...