Najnovije vesti

VULIN: Šešeljevo puštanje na slobodu pokušaj destabilizacije vlade!
Foto: Nemanja Pancic

Zabrinjava odluka Tribunala

VULIN: Šešeljevo puštanje na slobodu pokušaj destabilizacije vlade!

Politika
Prema njegovim rečima, nije slučajno da je lider radikala pušten na slobodu tri dana pošto je poslanik te stranke dao podršku za rekonstrukciju Vlade Vojvodine čiji je premijer Bojan Pajtić

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da je puštanje na slobodu lidera radikala Vojislava Šešelja politička poruka Haškog tribinala i pokušaj destabilizacije Srbije.

"Dragao mi je da se svaki državljanin pusti i vlada je dala garancije bez uslovljavanja, bez pitanja, bez kalkulisanja da li je ovo pravi trenutak, ali mene brine politička poruka Haškog tribunla, koji se ponaša kao politički sud", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, puštanje Šešelja na slobodu je pokušaj destabilizacije Vlade Srbije i pokušaj zastrašivanja njenog predsednika Aleksandra Vučića.

"Hag je poslužio ovaj put i sve je ovo mnogo veće od puštanja Šešelja, ovo je odgovor Vučiću - hoćes Putina (Vladimira) u Beogradu, hoćeš da imaš Paradu, a nisi pristao da ga držimo još deset godina u zatvoru, moraš da napustiš politiku odnosa i Rusija i EU", kazao je Vulin.

Dodao je da je Zapad i ranije ucenjivao premijera da ukoliko ne napusti politiku "i EU i Rusija" da će da destabilizuje Srbiju i poručio je da Vučića ne traba plašiti, jer on neće promeniti svoju politiku.

"Ne može da se destablizuje zemlja, kada imate črvrstu vladu i državu koja funkcioniše", poručio je Vulin. Prema njegovim rečima, nije slučajno da je lider radikala pušten na slobodu tri dana pošto je poslanik te stranke dao podršku za rekonstrukciju Vlade Vojvodine čiji je premijer Bojan Pajtić.

"Ne ide to jedno s drugim", ocenio je Vulin. Ministar je potom istakao da su i dron na utakmici Srbija-Albanija poslale strane službe u cilju destablizacije države.

"Mislite da je dron slučajno došao, da su to napravili navijači, to su radile strane službe i one su htele da izazovu destabilizaciju, sada je redu poseta albanskog premijera kojoj se niko neće obradovati", rekao je Vulin.

On je naglasio da je sve što je izgovorio njegovo lično mišljenje, da o tome nije razgovarao s premijerom, ali da je osećao da "Srbija mora da čuje da postoje moćne države i ljudi koji ne žele stabilnu Srbiju".

( Tanjug/Pink)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...