VUČIĆ PRIMIO MEKALISTERA: O reformama Vlade Srbije
Foto: Tanjug

Izvestilac EP u Beogradu

VUČIĆ PRIMIO MEKALISTERA: O reformama Vlade Srbije

Politika -
Mekalister je naglasio da EU pozdravlja i pruža podršku evropskom putu Srbije, kao i teškim, ali izuzetno važnim koracima, koje srpska vlada, predvođena Vučićem, preduzima

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvida Mekalistera o reformama koje sprovodi vlada.

Vučić je istakao značaj ekonomskih mera u cilju stvaranja boljeg poslovnog okruženja, u cilju privlačenja većeg broja stranih investitora.

Mekalister je naglasio da EU pozdravlja i pruža podršku evropskom putu Srbije, kao i teškim, ali izuzetno važnim koracima, koje srpska vlada, predvođena Vučićem, preduzima.

On je dodao da nova Evropska komisija i Evropski parlament vide jasnu perspektivu za budućnost Zapadnog Balkana u evropskoj porodici, a naročito Srbije koja je važan faktor političke i ekonomske stabilnosti regiona.

Vučić je zahvalio Mekalisteru u ime vlade Srbije na velikoj pomoći i donacijama koje je Evropska unija uputila našoj zemlji, kao pomoć za otklanjanje posledica majskih poplava.

Premijer je istakao da je strateški cilj Srbije članstvo u Evropskoj uniji.Mekalister je pre mesec dana stupio na dužnost i ovo mu je prva poseta Srbiji.On će tokom dana razgovarati sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, a za vreme trodnevnog boravka u Srbiji razgovaraće i sa liderima političkih partija i predstavnicima civilnog društva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track