Najnovije vesti

Ljajić: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava
Foto: Beta

Ekspresna odluka Tribunala

Ljajić: Puštanjem Šešelja Hag sebe spasava

Politika
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom dodaje i da je najnovija odluka doneta po ekspresno brzoj proceduri što nije bila ranija praksa Tribunala

BEOGRAD - Rasim Ljajić kaže da je odluka o puštanju Vojislava Šešelja pokušaj Tribunala da se izađe iz situacije u koju je sam sebe doveo neprimereno dugim suđenjem.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom dodaje i da je najnovija odluka doneta po ekspresno brzoj proceduri što nije bila ranija praksa Tribunala.

"Onog trenutka kad smo dobili pismo od predsedavajućeg sudskog veća Žan-Kloda Antonetija u kojem od Vlade Srbije traži da se praktično za dva do tri sata izjasni o uslovima i garancijama koje Vlada Srbije treba da da za privremeno puštanje na slobodu Vojislava Šešelja bilo je jasno da je takva odluka već doneta s obzirom da se po prvi put dešava da se daje tako kratak rok za izdavanje garancija", kaže Ljajić.

On ističe i da se po prvi put desilo da se od optuženog ne traži da se izjasni o uslovima koje postavlja Tribunal. "Ova odluka je pre svega motivisana namerom Tribunala da izađe iz situacije zbog koje je sam upao zbog ne primereno dugog suđenja u postupku protiv Šešelja", rekao je Ljajić.(B92)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...