Vučić: Velika Albanija nije samo naš košmar
Foto: Rojters

Nečiji pusti snovi

Vučić: Velika Albanija nije samo naš košmar

Politika -
Ja mislim da je dobro što smo razgovarali. Ono što vidim kao loše jeste to što je neko došao s pripremljenim scenarijom da napravi skandal, smatra premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne vidi kakve veze Albanija ima sa Kosovom ali da se prilikom posete albanskog premijera Edija Rame pokazalo da "priče o velikoj Albaniji nisu samo naš košmar, već možda i nečiji pusti snovi".

Nakon polaganja venaca na Spomen kosturnicu oslobodiocima u Prvom svetskom ratu, Vučić je novinarima rekao da Srbija želi da vodi politiku razgovora, a ne politiku nasilja."Ja mislim da je dobro što smo razgovarali. Ono što vidim kao loše jeste to što je neko došao s pripremljenim scenarijom da napravi skandal. Ali, mislim da smo mi reagovali dovoljno odmereno i dovoljno jasno da sačuvamo ponos i dostojanstvo i svom narodu i državi", rekao je Vučić.

On je kazao da je važno što je sinoć potpisan i Memorandum o saradnji Srbije i Albanije o saradnji mladih ljudi i da je važno da se te zemlje u budućnosti zalažu za mir i bore protiv stereotipa.Vučić je najavio da će premijer Albanije Edi Rama u decembru doći u Beograd na sastanak na kojem će učestvovati još 15 premijera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track